Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsungs nye OLED-TV’er slippes løs 20. april

De nye 55", 65" og 77"-modeller i S95C-serien fra Samsung er på trapperne sammen med en række andre af årets TV-modeller.

Skrevet af / 23/02/2023 - 07:44
Samsungs nye OLED-TV’er slippes løs 20. april

Frankfurt/Lyd & Billede:

Samsung offentliggjorde i dag, at deres nye QLED- og OLED-TV-modeller for 2023 kan fås fra 20. april i Norden. Det inkluderer også den nye OLED-topmodel S95C. Den bygger på sidste års populære S95B, som Lyd & Billede testede og kårede til årets TV-innovation.

Offentliggørelsen fandt sted på Europas første Samsung Summit. Messen afholdes i Frankfurt, og her fremvises produktnyhederne for 2023 inden for TV og lyd, smart home og husholdningsapparater. Lyd & Billede er inviteret af Samsung sammen med store dele af den europæisk tech-presse.

“Hos Samsung innoverer vi for at skabe oplevelser, der hjælper vores kunder med at spare energi og leve en mere bekvem livsstil. Fra brancheførende Neo QLED- og OLED-tv til vaskemaskiner, der bruger AI til at vælge den rigtige vasketid, og den rette mængde vaskemiddel og korrekt afmålt vand i tøjvasken, er vores produkter levende og forbundet via SmartThings,” siger Magnus Nørgaard, talsperson for TV og lyd i Samsung Danmark i en pressemeddelelse.

Mange af nyhederne blev vist for første gang under CES 2023 i Las Vegas i januar, men nu er den europæiske lancering altså et faktum.

Læs også Større OLED-skærme fra Samsung Samsung præsenterer både Neo QLED, Micro LED og OLED TV'er i Las Vegas, deriblandt en ny 77-tommer!

Samsung S95C og S90C: Topmodeller med QD-OLED-teknologi

De nye OLED-modeller bygger på en ny generation QD-OLED-teknologi fra Samsung Display, som vi kender det fra sidste års S95B-model og Sonys A95K, men Samsung vælger i stedet at kalde dem «OLED med Quantum Dot».

Årets modeller er blevet forbedret på en række punkter, der loves en maksimal lysstyrke på op til 2000 nit samt den imponerende kontrast og farvegengivelse, vi forbinder med OLED generelt, og QD-OLED i særdeleshed. En anden vigtig nyhed er, at OLED-skærmene nu også leveres i op til 77 tommers skærmstørrelse til glæde for de af os, som synes, at 65 tommer er lige lidt nok.

Samsung S95C kommer i 55, 65 og 77 tommers skærmstørrelse. (Foto: Audun Hage)

Der ventes to nye modelserier, hvor topmodellen S95C leveres med den separate One Connect-boks, det samme gælder de bedste Neo QLED-skærme.

Ved at lægge tilslutninger og dele af elektronikken i en ekstern boks, kan selve skærmen blive væsentligt tyndere. Lillebror S90C har integrerede tilslutninger og elektronik og har en lidt tykkere formfaktor. Begge modelserier har fire HDMI-indgange, som alle understøtter 2.1-standarden.

OLED-skærmene understøtter opdateringsfrekvenser op til 144 Hz og har alle Samsungs smarte funktioner, heriblandt Samsung Gaming Hub. De har også fået AMD’s FreeSync Premium Pro-certificering for en mere flydende spiloplevelse. Derimod er der – desværre – endnu ikke understøttelse af Dolby Vision, hverken til film, streaming eller gaming.

Samsung IoT Hub: Et smartere økosystem for underholdning

Årets TV-modeller fra Samsung får bred understøttelse af forskellige smart-standarder. Udover Samsungs egen SmartThings understøttes både Zigbee, Thread og Matter via et indbygget smart-modul. Dette tillader enklere kontrol af forskellige IoT-enheder til det smarte hjemmet, som kan styres via TV-skærmen via det, Samsung kalder SmartThings Dashboard.

Årets TV-modeller fra Samsung kan bruges til at sammenkoble og styre en række smart home-produkter. (Foto: Audun Hage)

Mere Neo QLED

Udover de nye OLED-skærme får vi selvfølgelig en række nye Neo QLED 4K- og 8K-TV’er, som er LCD-TV med miniLED-bagbelysning. Neo QLED-billedkvaliteten drives af Samsungs avancerede Neural Quantum-processor, Mini LED bagbelysning, 14-bit processering og AI-opskalering.

Blandt de viste modeller er 8K-modellerne QN900C og QN800C samt 4K-modellerne QN95C, QN90C og QN85C, som erstatter de populære QN95B, QN90B og QN85B fra 2022. For at være sikker på, at det er en 2023-model, du køber, skal du altså kigge efter et ‘C’ i modelbetegnelsen.

Årets modeller bygger videre på generationen fra i fjor, men med nogle vigtige innovationer. Samsung lægger bl.a. vægt på sin nye Auto HDR Remastering-algoritme. Den bruger AI-teknologi til at analysere og opskalere almindeligt Standard Dynamic Range (SDR)-indhold til HDR. Funktioner som Shape Adaptive Light Control og Real Depth Enhancer Pro skal bidrage til et lysere og mere naturtro billede.

Oplevelsen er selvfølgelig ikke komplet uden ordentlig lyd. Samsungs OLED- og Neo QLED-TV’er understøtter Dolby Atmos og Object Tracking Sound (OTS) for bedre gengivelse af surroundlyd. Flere af modellerne understøtter også Q Symphony, som giver udvidet surroundlyd, når de parres med en kompatibel soundbar.

Samsung QN900C med 8K-opløsning. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgængelighed

Årets nye modeller fra Samsung slippes løs i Skandinavien og resten af Europa fra 20. april. De danske priser er endnu ikke officielle, men vi opdaterer med mere info og flere indtryk fra Frankfurt efterhånden.

Artiklen opdateres!

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Lyd & Billede
Scroll to Top