TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Philips OLED+ 936 og OLED+ 986

Philips lancerer to nye OLED-topmodeller med opgraderet lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips er lykkedes godt med billedkvaliteten på deres OLED-TV’er, og med deres farverige Ambilight omgivelseslys oveni kan de tilbyde en ret unik billedoplevelse. De seneste år har de også samarbejdet med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, hvilket har givet rigtig gode resultater: Sidste års OLED+ 935 var et af de allerbedste TV’er, hvad angår integreret lyd.

Philips OLED935: Lyd og billede i skøn forening Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!

Når Philips nu lancerer efterårets nye topmodeller, er det ikke overraskende, at de bygger videre på det, de i forvejen er gode til. De nye topmodeller OLED+ 936 og OLED+ 986 har begge det nyeste Evo OLED-panel fra LG Display, kombineret med Philips’ opgraderede P5 AI-videoprocessor. Den nye processor byder på avanceret billedbehandling og kan også prale af en anti-indbrændings-funktion.

Med HDMI 2.1-kompatible indgange og understøttelse af VRR, FreeSync og G-Sync henvender de nye Philips-modeller sig også i højere grad til gamere. Begge modeller kommer desuden med Ambilight omgivelseslys på alle fire sider.

OLED936-RFT5 OLED936-F2-01 OLED936-BS-TWEETER-BOWERS-WILKINS-LOGO-RGB-01
<
>
Philips OLED+936. (Foto: Philips)

Philips OLED+ 936: Opgraderet lyd fra Bowers & Wilkins

Flere vil sikkert lægge mærke til, at Philips bruger betegnelsen OLED+ om deres topmodeller. Så hvad står plustegnet egentlig for? Jo, Philips er så begejstret for lydgengivelsen på disse TV’er, at de synes, de fortjener et plus i bogen. Højttalersystemet er også i år udviklet af Bowers & Wilkins, i tæt samarbejde med Philips’ egen TV-afdeling.

 

Det nye OLED+ 936 ligner til forveksling forgængeren 935, men B&W’s Andy Kerr siger, at højttalersystemet har fået flere opgraderinger, med både bedre indgangssignal (via HDMI eARC), en ny Dolby Multistream-dekoder og ikke mindst forbedrede højttalerenheder. Både magnetsystem og membraner skal været finjusteret for at give en bedre lydoplevelse.

OLED+ 936 er ligesom sin forgænger udstyret med opadrettede Atmos-kanaler for at give en udvidet surround-oplevelse og har også B&W’s berømte “tweeter-on-top” diskanthus til centerkanalen.

OLED986-MIP OLED986-RFT OLED986-IS-BANNER-PORTRAIT-RGB-01 OLED986-LS-COUPLE-WATCHING-CONCERT-RGB-01
<
>
Philips OLED+986. (Foto: Philips)

Philips OLED+ 986: Virtuel Atmos-lyd

Philips OLED+ 986, årets virkelige topmodel, får imidlertid et endnu saftigere højttalersystem. Det er efterfølgeren til flagskibsmodellen OLED+ 984 fra 2020, som var rettet mod audiofile TV-entusiaster. Den har større og mere avancerede højttalerenheder i form af 100 mm Continuum bas/mellemtoner, som vi kender fra B&W’s bedste hi-fi-højttalere.

 

Højttalerenhederne til venstre, center- og højre kanal sidder inddelt i individuelle kamre. OLED+ 986 har derimod ikke såkaldte “upfiring” Atmos-højttalere, som vi finder på OLED+ 936 (til gengæld tilbydes virtuel Atmos-lyd). Det skal blive spændende at høre, hvilket af dem der giver den allerbedste filmoplevelse i praksis.

Hvis man vil have endnu dybere og kraftigere bas, kan både OLED+ 986 og OLED+ 936 kobles til en separat aktiv subwoofer.

Priser og tilgængelighed

Philips OLED+ 936 kommer i 48, 55, 65 tommers skærmstørrelse og bliver tilgængeligt i september. Philips OLED+ 986 kommer kun i 65 tommers størrelse og vil være tilgængeligt i oktober.

Vi opdaterer med danske priser, så snart vi har dem!

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Lyd & Billede