Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu kan du tale til dit Apple TV

Den nye model får nye touch-fjernbetjening, Siri-stemmestyring - og spil!

Skrevet af / 09/09/2015 - 21:25
Nu kan du tale til dit Apple TV

Apple havde som sædvanlig mange nyheder at dele i San Francisco. Men en af de nyheder, som chefen selv, Tim Cook, syntes ekstra begejstret for, var den nye Apple TV. Vi skal godt nok ikke sætte næsen op efter et nyt og komplet fjernsyn med Apple-logo. I stedet er man mere optaget af at levere en enkel måde at gøre vores eksisterende tv smartere.

Apple-event_2

Fremtiden for tv er apps,” sagde Tim Cook, og påpegede, at meget af den underholdning, som vi ser nu, kommer via applikationer som Netflix og HBO, samt separate apps fra tv-selskaber og tv-kanaler. Et moderne TV skal være interaktivt og tilbyde en positiv brugeroplevelse, der binder alt dette indhold sammen. Det kræver en ny platform.

Den nye Apple tv er en kraftfuld enhed baseret på det nye styresystem TV OS, som er i familie med iOS-platformen fra mobil og tablet. Dette vil gøre det muligt for app-udviklere at tilbyde kompatible applikationer til både mobil og tv.

Apple-event_3

Apple har i velkendt stil lavet en aftale med Netflix, HBO, Hulu og mange andre indholdsleverandører, der har skabt skræddersyede applikationer til Apple TV. Egne sportsapplikationer fra amerikanske giganter som Major League Baseball og National Hockey League er også på vej, og vil tilbyde levende såvel som catchup-baseret sportsindhold. Apple TV fungerer naturligvis også sammen med Apple Music, som gør den til en effektiv musikafspiller i stuen.

Apple-event_4

Spil ser også ud til at blive en vigtig del af Apple TV. En række spiludviklere har allerede haft adgang til TV OS. Apple havde inviteret nogle af disse op på scenen for at vise deres nyeste titler på tv-skærmen. Men hvordan styrer man så det hele? Her kommer den nye fjernbetjening ind i billedet.

Nye touch-fjernbetjening

Apple-event_apple-tv-remote

Den nye Apple TV-fjernbetjening har indbygget gyrosensor og accelerometer a la Nintendo Wii, samt trykfølsom touchpad, der forenkler navigationen på skærmen. Det tillader også mere avancerede manøvrer, som swiping og “slashing” i spil.

Den nye Apple TV-fjernbetjening har indbygget gyrosensor og accelerometer.  Foto: Apple
Den nye Apple TV-fjernbetjening har indbygget gyrosensor og accelerometer.
Foto: Apple

Fjernbetjeningen leveres også med Siri: Den velkendte stemmevejledning, som vi kender fra iPhone, ser ud til at blive en vigtig del af Apple TV. Søgefunktionen vil gøre det lettere at finde noget POI på TV-skærmen. Bed om god action, og Siri vil søge i alle tilgængelige tjenester, såsom Netflix, HBO og dit eget iTunes-bibliotek efter bud i forskellige genrer. Smart! Det bliver interessant at se, om og hvornår søgningen bliver tilgængelig på dansk!

Ikke Ultra-HD
Den nye Apple TV boks er opadtil begrænset til Full HD-opløsning, men er ikke desto mindre en stærk enhed med 64-bit A8-processor, Wi-Fi/ethernet og HDMI-udgang, som klarer 1080p/60 fps. Fjernbetjeningen kan styre tv’ets tænd/sluk-knap og volumen via HDMI CEC, og den oplades via Lightning-porten, ligesom iPhone.

Apple-event_7_apple-tv

Den nye Apple TV kommer i to versioner med henholdsvis 32 og 64 gigabytes indbygget flash-hukommelse, til henholdsvis 149$ og 199 $. Den fås i 80 lande inden oktober, og i 100 lande inden året er omme. Det nye TV OS er til rådighed for udviklere nu.

Apple TV med Maze Runner. Foto: Apple
Apple TV med Maze Runner.
Foto: Apple
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Scroll to Top