Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nu er Samsungs 2021 TV-modeller lige om hjørnet

Samsung lancerer et antal nye TV-modeller i løbet af marts/april.

Skrevet af / 02/03/2021 - 17:30
Nu er Samsungs 2021 TV-modeller lige om hjørnet

Når forårssolen kigger frem, er det også tid til forårslanceringen af nye TV-modeller. Og nu varer det ikke længe, før vi ser de første 2021-modeller i butikkerne!

Samsungs TV-nyheder blev vist for første gang under den digitale CES-messe i januar, og nu er årets nye modeller på vej til vores breddegrader.

Under den direktesendte Unbox & Discover-event viste Samsung noget af det frem, vi har i vente: TV- og PC-skærme i snart sagt alle størrelser og prisklasser – deriblandt nye Neo QLED-TV’er med Mini-LED-teknologi, nye versioner af den populære designmodel The Frame og ikke mindst kolossale storskærme med MicroLED.

Du kan se lanceringsvideoen fra YouTube her:

Neo QLED

Spydspidsen i det nye TV-sortiment bliver de nye topmodeller med Mini-LED-teknologi – eller Neo QLED, som Samsung har valgt at kalde dem.

Mini-LED er en videreudvikling af LCD-TV med direkte LED-bagbelysning, som vi er vant til. Forskellen ligger i selve bagbelysningsteknologien, der er væsentlig mere avanceret. I stedet for nogle hundrede individuelle zoner med local dimming kan der nu være tusindvis af lysdioder på indersiden af skærmen!

Samsungs Neo QLED-TV’er bruger avanceret MiniLED-teknologi for at opnå højere kontrast. (Foto: Samsung)

Det kan oversættes til langt mere præcis lysstyring og bedre kontrast, men stiller også høje krav til billedprocesseringen. Derfor har Samsung opgraderet modellerne med en ny Neo Quantum Processor og AI-opskalering.

Mini-LED-teknologien anvendes i Neo QLED-modellerne QN900A og QN800A med 8K-opløsning samt QN90A, der bliver topmodellen med 4K-opløsning, men også i det mere prisgunstige QN85, som er efterfølgeren til det populære Q80T fra 2020. QN85 bliver tilgængelig i skærmstørrelser fra 50 og helt op til 85 tommer.

(Foto: Samsung)

Ny, slankere version af The Frame

Samsungs populære “billedramme-TV” The Frame får også en ansigtsløftning i år – eller rettere en slankeoperation. 2021-modellen er kun halvt så tyk som forgængeren: 24,9 mm, omtrent samme dybde som en almindelig billedramme.

Den slankere formfaktor har også gjort det muligt med nye designs på selve indramningen af The Frame. Samsung tilbyder nye designvarianter kaldet Modern og Beveled med skrå kant samt nye farvevalg på rammerne.

sa5 sa4
<
>
Samsung The Frame LS03A (2021). (Foto: Samsung)

En ny, smartere version af kunstbutikken Art Store kan anbefale forskellige kunstværker baseret på dine præferencer. Samsung har lavet nye aftaler med NAVA Contemporary og Etsy, som giver adgang til et større udvalg af originale malerier og fotos.

Læs også Vi tester den mindste i Frame-familien Leder du efter et elegant TV, der ikke fylder så meget? Så kan Samsungs mindste ramme-TV være en smart løsning.

Den reducerede tykkelse betyder, at vægbeslaget No Gap Wall Mount, som vi kender fra de nuværende modeller, ikke længere passer. Derfor har Samsung udviklet et nyt vægbeslag – Slim Fit Wall Mount – til 2021-modellerne, som følger med i kassen sammen med The Frame.

My Shelf er en ny hyldeløsning til vægmontering af The Frame. (Skærmskud: YouTube/Samsung)

Samsung tilbyder også et nyt twist på installationen af The Frame: My Shelf er et nyt tilbehør, der kommer senere på året. Det giver mulighed for at komponere en væg med personlige detaljer i tilknytning til TV’et, så det passer til indretningen og ens personlige stil. My Shelf kan fastgøres til rammestørrelserne 55, 65 og 75 tommer, og vil være tilgængelig i fire forskellige farver: Beige, hvid, brun og sort.

The Frame kommer i år i 32, 43, 55, 65 og 75 tommers størrelse.

(Foto: Samsung)

The Terrace: TV til udendørsbrug

Snart kan man også nyde TV ude på terrassen: The Terrace er Samsungs første TV til udendørs brug. Det blev egentlig introduceret sidste år, men nu lanceres det også for alvor i Norden. Med IP55-klassificering er The Terrace ekstra bestandigt mod vand og støv.

The Terrasse kommer først i 55 og 65 tommers udgave, men Samsung hinter også om en endnu større 75-tommer til sommer.

Læs også Samsung-TV til udendørs brug Samsungs nye terrasse-TV er skræddersyet til udendørs brug. Men kan det mon tåle minusgrader?

MicroLED-TV til hjemmet

Samsung er ekstra stolte af deres nye ultra-high-end-modeller med MicroLED-teknologi i millionklassen. De er tidligere set i form af det modulopbyggede The Wall, men årets nye MicroLED-modeller kommer i færdigmonterede størrelser.

En smart funktion ved MicroLED er, at den store skærm kan bruges til at se fire forskellige videokilder samtidig. På den måde kan man f.eks. se forskellige sports- og nyhedskanaler på samme tid eller få vejledning, mens man spiller konsolspil.

Samsung MicroLED lanceres først i 99 og 110 tommer i slutningen af marts. En mere kompakt 88-tommer forventes til efteråret, mens en endnu mindre 76 tommers model er planlagt til “engang i fremtiden”.

(Foto: Samsung)

Priser og tilgængelighed

Samsung har endnu ikke annonceret alle priser og lanceringsdatoer for de nordiske lande, men Lyd & Billede har fået priser på nogle udvalgte modeller, der begynder at blive rullet ud i slutningen af marts/begyndelsen af april:

  • Samsung QE65QN900A (8K): 44.999 kr.
  • Samsung QE65QN800A (8K): 26.999 kr.
  • Samsung QE65QN95A: 22.999 kr.
  • Samsung QE65QN90A: 19.999 kr.
  • Samsung QE65QN85A: 14.999 kr.
  • Samsung The Frame QE65LS03A: 15.999 kr.
  • Samsung The Terrace QE65LS07T: 39.999 kr.
(Foto: Samsung)

Kilde: Samsung Newsroom

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

0
Lyd & Billede
Scroll to Top