TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nokia QLED Smart TV 6500D

Lancerer nyt TV med Android under det velkendte Nokia-navn.

forfatter
Publiceret 10/09/2021 - 08:18

Det er ikke ofte, vi ser et nyt TV med Nokia-logoet på, men det vil det østrigske firma StreamView GmbH lave om på. De har licensen til det finske Nokia-varemærke til smart-TV’er og modtagerbokse i Europa, og nu lancerer de et splinternyt Nokia-TV til det nordiske marked.

Nokia_Smart_TV_6500D_front Nokia_Smart_TV_6500D_perspective Nokia_Smart_TV_6500D_left Nokia_Smart_TV_6500D_back Nokia_Smart_TV_6500D_right
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Nokia QLED Smart TV 6500D

Den nye model hedder Nokia QLED Smart TV 6500D og er tilsyneladende en temmelig velspækket 65-tommer, som havner i den populære prisklasse omkring 10.000 kroner.

Producenten understreger, at TV’et skal have et nordisk, minimalistisk design, som gør, at det vil passe godt ind i enhver stue. TV’et kommer bl.a. med en drejelig fod, der kan dreje skærmen til højre eller venstre.

Fjernbetjeningen er Bluetooth-baseret og ergonomisk udformet, og har bagbelyste knapper. Genvejsknapper til YouTube og Netflix er også på plads.

Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_01 Nokia_Smart_TV_QLED_6500D_lifestyle_04 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_03 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_02
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Den billedteknologi, der anvendes, er af typen QLED-LCD med kantbelysning, og TV’et har selvfølgelig 4K UHD-opløsning. Desuden har det et filter med såkaldte kvanteprikker (Quantum Dots) for at opnå et bredere farvespektrum, deraf navnet QLED.

Brugerfladen er Android-baseret, hvilket selvfølgelig indebærer et bredt udvalg af tilgængelige apps og streaming-tjenester, inklusive Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Samt stemmestyring via Google Assistant.

Producenten skal også have sørget for god lyd med 2 x 12 watt til stereohøjttalere samt 12 watt til en ekstra bashøjttaler på bagsiden. TV’et understøtter Dolby Digital 5.1 lydprocessering, men det nævnes ikke, om det også har Atmos-understøttelse.

Læs også TV-comeback for Loewe Den tyske kvalitetsproducent Loewe varsler, at de er på vej med nye TV-modeller og lydprodukter.

Pris og tilgængelighed

Nokia QLED 4K UHD Smart TV 6500D kan købes online på nokia.streamview.com og gennem udvalgte forhandlere til en vejledende pris af 8.999 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Har det HDMI 2,1
Ellers nok lidt et dødfødt tv i den prisklasse

Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend