Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Nokia QLED Smart TV 6500D

Lancerer nyt TV med Android under det velkendte Nokia-navn.

Det er ikke ofte, vi ser et nyt TV med Nokia-logoet på, men det vil det østrigske firma StreamView GmbH lave om på. De har licensen til det finske Nokia-varemærke til smart-TV’er og modtagerbokse i Europa, og nu lancerer de et splinternyt Nokia-TV til det nordiske marked.

Nokia_Smart_TV_6500D_front Nokia_Smart_TV_6500D_perspective Nokia_Smart_TV_6500D_left Nokia_Smart_TV_6500D_back Nokia_Smart_TV_6500D_right
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Nokia QLED Smart TV 6500D

Den nye model hedder Nokia QLED Smart TV 6500D og er tilsyneladende en temmelig velspækket 65-tommer, som havner i den populære prisklasse omkring 10.000 kroner.

Producenten understreger, at TV’et skal have et nordisk, minimalistisk design, som gør, at det vil passe godt ind i enhver stue. TV’et kommer bl.a. med en drejelig fod, der kan dreje skærmen til højre eller venstre.

Fjernbetjeningen er Bluetooth-baseret og ergonomisk udformet, og har bagbelyste knapper. Genvejsknapper til YouTube og Netflix er også på plads.

Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_01 Nokia_Smart_TV_QLED_6500D_lifestyle_04 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_03 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_02
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Den billedteknologi, der anvendes, er af typen QLED-LCD med kantbelysning, og TV’et har selvfølgelig 4K UHD-opløsning. Desuden har det et filter med såkaldte kvanteprikker (Quantum Dots) for at opnå et bredere farvespektrum, deraf navnet QLED.

Annonce

Brugerfladen er Android-baseret, hvilket selvfølgelig indebærer et bredt udvalg af tilgængelige apps og streaming-tjenester, inklusive Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Samt stemmestyring via Google Assistant.

Producenten skal også have sørget for god lyd med 2 x 12 watt til stereohøjttalere samt 12 watt til en ekstra bashøjttaler på bagsiden. TV’et understøtter Dolby Digital 5.1 lydprocessering, men det nævnes ikke, om det også har Atmos-understøttelse.

TV-comeback for Loewe Den tyske kvalitetsproducent Loewe varsler, at de er på vej med nye TV-modeller og lydprodukter.

Pris og tilgængelighed

Nokia QLED 4K UHD Smart TV 6500D kan købes online på nokia.streamview.com og gennem udvalgte forhandlere til en vejledende pris af 8.999 kroner.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 Comment

  1. Kurt Andersen

    10/09/2021 at 12:15

    Har det HDMI 2,1
    Ellers nok lidt et dødfødt tv i den prisklasse

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.