Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nokia QLED Smart TV 6500D

Lancerer nyt TV med Android under det velkendte Nokia-navn.

Skrevet af / 10/09/2021 - 08:18
Nokia QLED Smart TV 6500D

Det er ikke ofte, vi ser et nyt TV med Nokia-logoet på, men det vil det østrigske firma StreamView GmbH lave om på. De har licensen til det finske Nokia-varemærke til smart-TV’er og modtagerbokse i Europa, og nu lancerer de et splinternyt Nokia-TV til det nordiske marked.

Nokia_Smart_TV_6500D_front Nokia_Smart_TV_6500D_perspective Nokia_Smart_TV_6500D_left Nokia_Smart_TV_6500D_back Nokia_Smart_TV_6500D_right
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Nokia QLED Smart TV 6500D

Den nye model hedder Nokia QLED Smart TV 6500D og er tilsyneladende en temmelig velspækket 65-tommer, som havner i den populære prisklasse omkring 10.000 kroner.

Producenten understreger, at TV’et skal have et nordisk, minimalistisk design, som gør, at det vil passe godt ind i enhver stue. TV’et kommer bl.a. med en drejelig fod, der kan dreje skærmen til højre eller venstre.

Fjernbetjeningen er Bluetooth-baseret og ergonomisk udformet, og har bagbelyste knapper. Genvejsknapper til YouTube og Netflix er også på plads.

Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_01 Nokia_Smart_TV_QLED_6500D_lifestyle_04 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_03 Nokia_Smart_TV_6500DQLED_lifestyle_02
<
>
(Foto: Nokia/StreamView GmbH)

Den billedteknologi, der anvendes, er af typen QLED-LCD med kantbelysning, og TV’et har selvfølgelig 4K UHD-opløsning. Desuden har det et filter med såkaldte kvanteprikker (Quantum Dots) for at opnå et bredere farvespektrum, deraf navnet QLED.

Brugerfladen er Android-baseret, hvilket selvfølgelig indebærer et bredt udvalg af tilgængelige apps og streaming-tjenester, inklusive Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Samt stemmestyring via Google Assistant.

Producenten skal også have sørget for god lyd med 2 x 12 watt til stereohøjttalere samt 12 watt til en ekstra bashøjttaler på bagsiden. TV’et understøtter Dolby Digital 5.1 lydprocessering, men det nævnes ikke, om det også har Atmos-understøttelse.

Læs også TV-comeback for Loewe Den tyske kvalitetsproducent Loewe varsler, at de er på vej med nye TV-modeller og lydprodukter.

Pris og tilgængelighed

Nokia QLED 4K UHD Smart TV 6500D kan købes online på nokia.streamview.com og gennem udvalgte forhandlere til en vejledende pris af 8.999 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

1 kommentar til “Nokia QLED Smart TV 6500D”

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top