TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

LZ2000 er Panasonics nye topmodel

Endelig bliver Panasonics bedste OLED-TV tilgængeligt i større end 65"!

forfatter
Publiceret 04/01/2022 - 18:08

CES-messen i Las Vegas er lige begyndt, og Panasonic har netop løftet sløret for nogle af de kommende TV-modeller for 2022. Den allerførste er flagskibsmodellen LZ2000, som overtager stafetten efter det anmelderroste JZ2000 fra 2021.

Panasonics topmodel har tidligere imponeret os med en utrolig præcis og naturlig billedkvalitet og ikke mindst en spændstig lyd via det indbyggede Atmos-højttalersystem fra Technics. Ikke overraskende er det den samme opskrift, Panasonic har valgt at følge for 2022, selvfølgelig med en del finpudsning på både lyd- og billedsiden.

Derudover kommer LZ2000 – endelig – i en større skærmstørrelse!

Panasonic LZ2000: Tilgængeligt i 77, 65 og 55 tommer

Ja, du læste rigtigt. Den japanske producent har endelig hørt vores bønner heroppe fra det kolde nord og lancerer flagskibsmodellen i en lidt større størrelse end de bette 65″, vi har måttet nøjes med tidligere. LZ2000 bliver tilgængeligt i op til 77 tommers skærmstørrelse, og dermed åbnes der en mulighed for at nyde Panasonics flotte billedkvalitet i et ordentligt format.

Panasonic TX-755LZ2000E. (Foto: Panasonic)

Alle de tre skærmstørrelser benytter den sidste version af Panasonics “Master OLED Pro”-billedpaneler, som godt nok er leveret af LG Display, men lettere modificeret af den japanske producent for bl.a. at opnå højere lysstyrke.

LZ2000 har selvfølgelig også fået en del andre forbedringer under panseret, deriblandt en opgraderet HCX Pro AI-videoprocessor og nye gamingfunktioner – inklusive et selvstændigt Game Control Board med relevante indstillinger – noget, vi til dels har savnet på 2021-modellerne. LZ2000 vil også understøtte vigtige HDMI 2.1-funktioner som VRR, HFR og 4K/120 hz, når det lanceres.

LZ2000 har også fået en ny, mere avanceret lyssensor. Ud over at måle lysstyrken i rummet tager den også hensyn til farvetemperaturen, som typisk vil variere i løbet af dagen. Videoprocessoren bruger denne information til at kunne give et så farvekorrekt billede som muligt.

Panasonic LZ2000 har også bred understøttelse af forskellige HDR-videoformater, deriblandt Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive, samt HLG Photo, som er stillbilleder i HDR-kvalitet.

Atmos-lyd fra Technics

På lydsiden benytter Panasonic sig af højttalere fra Technics. Lydsystemet er kompatibelt med Dolby Atmos og bruger både opad- og sidevendte højttalere for at give en mere tredimensional og præcis surroundlyd.

De indbyggede højttalere har også et ekstra trick i ærmet: mere retningsbestemt lyd. LZ2000 vil kunne dirigere lyden i en bestemt retning, så den bliver højere og tydeligere i én del af rummet og samtidig mere dæmpet i en anden. Noget for hørehæmmede og/eller børnefamilier? Det bliver interessant at tjekke ud, hvordan det virker i praksis.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

Panasonic LZ2000 forventes i butikkerne i løbet af juni/juli 2022 – dog kun i 55” og 65” udgaverne. Den større 77” model ventes først i august. Panasonic har ikke offentliggjort nogen officielle priser endnu, men vi følger med!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics bedste OLED-TV er tilbage i fuld vigør, og nu kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E giver en simpelthen strålende billedoplevelse.
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede