Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LZ2000 er Panasonics nye topmodel

Endelig bliver Panasonics bedste OLED-TV tilgængeligt i større end 65"!

Skrevet af / 04/01/2022 - 18:08
LZ2000 er Panasonics nye topmodel

CES-messen i Las Vegas er lige begyndt, og Panasonic har netop løftet sløret for nogle af de kommende TV-modeller for 2022. Den allerførste er flagskibsmodellen LZ2000, som overtager stafetten efter det anmelderroste JZ2000 fra 2021.

Panasonics topmodel har tidligere imponeret os med en utrolig præcis og naturlig billedkvalitet og ikke mindst en spændstig lyd via det indbyggede Atmos-højttalersystem fra Technics. Ikke overraskende er det den samme opskrift, Panasonic har valgt at følge for 2022, selvfølgelig med en del finpudsning på både lyd- og billedsiden.

Derudover kommer LZ2000 – endelig – i en større skærmstørrelse!

Panasonic LZ2000: Tilgængeligt i 77, 65 og 55 tommer

Ja, du læste rigtigt. Den japanske producent har endelig hørt vores bønner heroppe fra det kolde nord og lancerer flagskibsmodellen i en lidt større størrelse end de bette 65″, vi har måttet nøjes med tidligere. LZ2000 bliver tilgængeligt i op til 77 tommers skærmstørrelse, og dermed åbnes der en mulighed for at nyde Panasonics flotte billedkvalitet i et ordentligt format.

Panasonic TX-755LZ2000E. (Foto: Panasonic)

Alle de tre skærmstørrelser benytter den sidste version af Panasonics “Master OLED Pro”-billedpaneler, som godt nok er leveret af LG Display, men lettere modificeret af den japanske producent for bl.a. at opnå højere lysstyrke.

LZ2000 har selvfølgelig også fået en del andre forbedringer under panseret, deriblandt en opgraderet HCX Pro AI-videoprocessor og nye gamingfunktioner – inklusive et selvstændigt Game Control Board med relevante indstillinger – noget, vi til dels har savnet på 2021-modellerne. LZ2000 vil også understøtte vigtige HDMI 2.1-funktioner som VRR, HFR og 4K/120 hz, når det lanceres.

LZ2000 har også fået en ny, mere avanceret lyssensor. Ud over at måle lysstyrken i rummet tager den også hensyn til farvetemperaturen, som typisk vil variere i løbet af dagen. Videoprocessoren bruger denne information til at kunne give et så farvekorrekt billede som muligt.

Panasonic LZ2000 har også bred understøttelse af forskellige HDR-videoformater, deriblandt Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive, samt HLG Photo, som er stillbilleder i HDR-kvalitet.

Atmos-lyd fra Technics

På lydsiden benytter Panasonic sig af højttalere fra Technics. Lydsystemet er kompatibelt med Dolby Atmos og bruger både opad- og sidevendte højttalere for at give en mere tredimensional og præcis surroundlyd.

De indbyggede højttalere har også et ekstra trick i ærmet: mere retningsbestemt lyd. LZ2000 vil kunne dirigere lyden i en bestemt retning, så den bliver højere og tydeligere i én del af rummet og samtidig mere dæmpet i en anden. Noget for hørehæmmede og/eller børnefamilier? Det bliver interessant at tjekke ud, hvordan det virker i praksis.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

Panasonic LZ2000 forventes i butikkerne i løbet af juni/juli 2022 – dog kun i 55” og 65” udgaverne. Den større 77” model ventes først i august. Panasonic har ikke offentliggjort nogen officielle priser endnu, men vi følger med!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top