TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

LZ2000 er Panasonics nye topmodel

Endelig bliver Panasonics bedste OLED-TV tilgængeligt i større end 65"!

forfatter
Publiceret 04/01/2022 - 18:08

CES-messen i Las Vegas er lige begyndt, og Panasonic har netop løftet sløret for nogle af de kommende TV-modeller for 2022. Den allerførste er flagskibsmodellen LZ2000, som overtager stafetten efter det anmelderroste JZ2000 fra 2021.

Panasonics topmodel har tidligere imponeret os med en utrolig præcis og naturlig billedkvalitet og ikke mindst en spændstig lyd via det indbyggede Atmos-højttalersystem fra Technics. Ikke overraskende er det den samme opskrift, Panasonic har valgt at følge for 2022, selvfølgelig med en del finpudsning på både lyd- og billedsiden.

Derudover kommer LZ2000 – endelig – i en større skærmstørrelse!

Panasonic LZ2000: Tilgængeligt i 77, 65 og 55 tommer

Ja, du læste rigtigt. Den japanske producent har endelig hørt vores bønner heroppe fra det kolde nord og lancerer flagskibsmodellen i en lidt større størrelse end de bette 65″, vi har måttet nøjes med tidligere. LZ2000 bliver tilgængeligt i op til 77 tommers skærmstørrelse, og dermed åbnes der en mulighed for at nyde Panasonics flotte billedkvalitet i et ordentligt format.

Panasonic TX-755LZ2000E. (Foto: Panasonic)

Alle de tre skærmstørrelser benytter den sidste version af Panasonics “Master OLED Pro”-billedpaneler, som godt nok er leveret af LG Display, men lettere modificeret af den japanske producent for bl.a. at opnå højere lysstyrke.

LZ2000 har selvfølgelig også fået en del andre forbedringer under panseret, deriblandt en opgraderet HCX Pro AI-videoprocessor og nye gamingfunktioner – inklusive et selvstændigt Game Control Board med relevante indstillinger – noget, vi til dels har savnet på 2021-modellerne. LZ2000 vil også understøtte vigtige HDMI 2.1-funktioner som VRR, HFR og 4K/120 hz, når det lanceres.

LZ2000 har også fået en ny, mere avanceret lyssensor. Ud over at måle lysstyrken i rummet tager den også hensyn til farvetemperaturen, som typisk vil variere i løbet af dagen. Videoprocessoren bruger denne information til at kunne give et så farvekorrekt billede som muligt.

Panasonic LZ2000 har også bred understøttelse af forskellige HDR-videoformater, deriblandt Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive, samt HLG Photo, som er stillbilleder i HDR-kvalitet.

Atmos-lyd fra Technics

På lydsiden benytter Panasonic sig af højttalere fra Technics. Lydsystemet er kompatibelt med Dolby Atmos og bruger både opad- og sidevendte højttalere for at give en mere tredimensional og præcis surroundlyd.

De indbyggede højttalere har også et ekstra trick i ærmet: mere retningsbestemt lyd. LZ2000 vil kunne dirigere lyden i en bestemt retning, så den bliver højere og tydeligere i én del af rummet og samtidig mere dæmpet i en anden. Noget for hørehæmmede og/eller børnefamilier? Det bliver interessant at tjekke ud, hvordan det virker i praksis.

(Foto: Panasonic)

Pris og tilgængelighed

Panasonic LZ2000 forventes i butikkerne i løbet af juni/juli 2022 – dog kun i 55” og 65” udgaverne. Den større 77” model ventes først i august. Panasonic har ikke offentliggjort nogen officielle priser endnu, men vi følger med!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend