Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG’s nye galleri-TV er i butikkerne

LG indleder TV-året med en rigtig lækker OLED-skærm. Her er priserne på OLED GX.

Skrevet af / 15/05/2020 - 10:22
LG’s nye galleri-TV er i butikkerne

LG er i fuld gang med at rulle deres nye 2020-modeller ud i butikkerne. Flere af sidste års mest populære TV’er får nu deres naturlige arvtagere, heriblandt CX og BX (udtales C10 og B10), der erstatter C9 og B9 fra 2019. Men den måske allermest interessante model er helt ny! Den nye OLED GX Gallery Series er skræddersyet til at hænges direkte på væggen.

LG GX OLED er designet til at hænges direkte på væggen med mulighed for skjult kabelføring. (Foto: LG)

LG OLED GX Gallery Series

LG har hidtil haft lidt skiftende held med deres designmodeller. Det ultratynde Wallpaper OLED er som udgangspunkt et meget elegant TV, men skæmmes af det lidt klodsede strømkabel og ditto soundbar, der følger med. Desuden er det svinedyrt!

I år ser det ud til, at LG har lært noget og udsender et mere gennemtænkt og praktisk design-TV. Den nye GX-serie får også en langt mere gunstig pris – ca. 25 procent lavere end Wallpaper!

Læs også Nu lancerer LG deres 2020 4K og 8K OLED-TV’er 14 nye OLED-TV’er lanceres først i Sydkorea og USA, derefter i Europa.

På LG OLED GX er alt, hvad der hedder højttalere, strømforsyning og elektronik, integreret i selve TV’et, men det er alligevel kun 2 cm tykt. Strøm- og signalkablerne ledes gennem en forsænket kanal, så der er ikke noget, der stikker ud.

Desuden har LG lavet et dedikeret hængslet vægbeslag, der gør, at TV’et kan hænges helt ind til væggen – og trækkes ud, når noget skal kobles til eller fra. Vægbeslaget medfølger i kassen, mens eventuelle fødder er ekstraudstyr. Dette TV hører til på væggen!

LG OLED GX Gallery Series. (Foto: LG)

4K-OLED med det hele

På billedfronten er GX-serien udstyret med et fuldblods 4K OLED-panel, der drives af LG’s kraftigste videoprocessor, A9 Gen 3. LG-processoren har mange tricks i værktøjskassen og anvender maskinlæring for at forbedre billedkvaliteten kontinuerligt.

Desuden satser LG ligesom tidligere år på bred understøttelse af forskellige videoformater og standarder. GX understøtter de fleste HDR-formater, inklusive Dolby Vision (nu også i IQ-version, der tilpasser sig lyset i rummet). Man kan vælge imellem en række billedindstillinger – lige fra den adaptive Genre Selection, hvor TV’et automatisk genkender og optimerer videomaterialet, til den superneutrale Filmmaker Mode.

GX-serien understøtter også HDMI 2.1 på alle tre indgange og er således klar til den næste generation af spilkonsoller.

LG OLED GX Gallery Series. (Foto: LG)

Matchende soundbar

På lydsiden understøtter GX også Dolby Atmos og kan sende surround-lyd i høj kvalitet til en kompatibel soundbar via HDMI eARC. LG vil også tilbyde en matchende soundbar til GX-serien – SNX7 – som ekstraudstyr. Med samme flade design er den skræddersyet til vægmontering, og den får virtuel Atmos-lyd med 3.1 kanaler, separat subwoofer og 420 watt.

Vi glæder os til at sætte LG GX-serien grundigt på prøve og har allerede bestilt et testeksemplar!

LG GX Soundbar SNX7. (Foto: LG)

Priser og tilgængelighed

55 og 65 tommers udgaven af Gallery OLED er i butikkerne nu, mens den større 77 tommers version forventes i slutningen af juni.

Priser:
LG OLED55GX: 18.990 kr.
LG OLED65GX: 27.990 kr.
LG OLED77GX: 52.990 kr.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top