Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG OLED42C2: Endelig et OLED-TV som alle kan få plads til

Her er, hvad vi ved om LG’s nye 42 tommers OLED-TV, der forventes i 2022!

Skrevet af / 10/01/2022 - 22:56
LG OLED42C2: Endelig et OLED-TV som alle kan få plads til

LG’s kontrastrige OLED-skærme har længe været blandt de mest populære TV’er på markedet, både til film, spil og anden TV-underholdning. Og udvalget af skærmstørrelser ser bare ud til at blive ved med at vokse: For modelåret 2022 har LG udvidet sortimentet i begge ender med både et 97 og et 42 tommers OLED-TV.

Hvor glade vi end er for STORE skærme, så er det måske 42-tommeren LG OLED42C2, der umiddelbart er mest interessant. Det er nemlig kompakt nok til at kunne placeres på skrivebordet eller hænges på en smal væg. Er du blandt dem, der har drømt om et OLED-TV på kontoret eller soveværelset, men indtil videre ikke har haft plads, så er der håb nu.

Fra 42 til 97 tommer: Udvalget af OLED-skærmstørrelser bliver endnu bredere i 2022. (Foto: LG)

LG OLED42C2

LG har allerede haft en vis succes med 48 tommers modellen OLED48C1, som er et velegnet TV til konsol-gaming. Når det er sagt, så er 48 tommers størrelsen stadig relativt stor til PC-gaming, for ikke at nævne grafisk arbejde eller videoredigering, hvor man har gerne sidder helt tæt på skærmen.

Med introduktionen af 42 tommers modellen OLED42C2 kan LG tilbyde en mere kompakt skærmstørrelse, der nok også vil egne sig bedre som monitor i mange sammenhænge. Med vitale mål på 93 x 54 x 7 cm (inklusive stand) kan det passe ind, hvor andre OLED-skærme har været for store.

OLED42C2 har også fået en ny type stand med to små fødder, der hæver skærmen fra bordet. Det giver bedre plads til at skubbe et tastatur eller andet ind under skærmen.

Ligesom resten af C2-serien bruger 42-tommeren den nye processor α9 Gen 5, som anvender avanceret AI-baseret billedbehandling. Den kommer også med det nye styresystem WebOS 22, der bl.a. giver adgang til spil-streaming-tjenester som Google Stadia.

TV’et kommer ellers med det samme gode udstyrsniveau, som vi er vant til fra LG’s OLED-skærme, inklusive fire HDMI 2.1-indgange og understøttelse af gaming-funktioner som VRR, HFR (4K 120 fps), FreeSync og G-Sync.

LG har også introduceret en opdateret Game Optimizer-menu, hvor man får adgang til relevante indstillinger og kan skræddersy billedindstillingerne til forskellige spilgenrer såsom skydespil, sport og rollespil.

Endelig et 42 tommers OLED-TV fra LG i C2-serien. Bliver det gamernes nye favorit? (Foto: LG)

Flere 42 tommers modeller

LG Electronics var ikke ene om at præsentere 42 tommers OLED-skærme under CES 2022. Sony har også annonceret, at de vil udsende en 42-tommer i år, som en del af den nye A90K-serie. Det skal blive spændende at tjekke dem op imod hinanden!

Læs også De bedste gaming-skærme Et moderne gaming-TV giver dig ikke bare en bedre billedoplevelse – det kan også gøre dig til en bedre gamer! Vi har testet de TV’er, der kan sikre dig topscore.

Pris og tilgængelighed

Vi ved endnu ikke, hvornår LG OLED42C2 lander i de skandinaviske butikker, eller præcis hvad det kommer til at koste. Vi opdaterer, når vi ved mere!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4

0
Scroll to Top