Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er Panasonics nye 2021 TV-modeller

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!

Skrevet af / 26/03/2021 - 07:30
Her er Panasonics nye 2021 TV-modeller

Flere TV-producenter har allerede haft forårslancering af TV’er, og nu er det endelig blevet Panasonics tur. Under en live-streamet event torsdag præsenterede de flere af deres TV-serier for 2021 med splinternye OLED- og LED-TV’er.

Panasonic løftede allerede sløret for flagskibsmodellen JZ2000 ved CES-messen i januar, men har holdt tæt om de andre modeller indtil nu.

Her er nogle af højdepunkterne fra dagens lancering:

  • Det lysstærke billedpanel Master HDR OLED Professional Edition udbredes til to OLED-serier: JZ2000 og den billigere JZ1500.
  • En ny HCX Pro AI-videoprocessor muliggør automatisk optimering af billedkvaliteten baseret på den viste indholdstype.
  • Den nye spilindstilling Game Mode Extreme giver en signifikant reduktion i indgangsforsinkelse (input-lag).
  • Panasonic introducerer HDMI 2.1-funktioner som VRR, HFR og AMD FreeSync Premium, der forbedrer spiloplevelsen.
  • Nogle modeller får Android-brugerflade.
  • For første gang introducerer Panasonic også et 48 tommers OLED-TV.

Nye OLED-modeller: Panasonic JZ1500, JZ1000 og JZ980

Den allerede kendte topmodel JZ2000 får selskab af tre andre OLED-serier: JZ1500, JZ1000 og JZ980.

Panasonic JZ1500 skiller sig umiddelbart ud som ganske interessant: Denne “juniortopmodel” har nemlig samme toptrimmede billedpanel som JZ2000, hvilket bl.a. resulterer i højere lysstyrke end almindelige OLED-skærme. JZ1500 har til gengæld et enklere lydsystem end JZ2000, hvilket resulterer i en lavere pris – og det er noget ivrige Panasonic-fans længe har efterspurgt.

JZ1500/JZ1000/JZ980 bliver også tilgængelig i det nye 48 tommers skærmformat, som flere andre producenter introducerede sidste år. Panasonic gør imidlertid opmærksom på, at denne model ikke bruger det såkaldte Master HDR-panel som de øvrige skærmstørrelser (55 og 65 tommer).

Samtlige serier får den helt nye HCX Pro AI-processor, som bl.a. muliggør den nye Auto AI-billedindstilling. Den bidrager til at levere en optimal billedoplevelse ved at registrere, præcis hvilken slags indhold der bliver set, f.eks. film eller sport, og automatisk justere billedkvaliteten derefter.

Alle de nye OLED’s understøtter også Game Mode Extreme, som angiveligt skal give ekstremt lav forsinkelse (input-lag). Alle OLED-modellerne understøtter desuden AMD FreeSync Premium.

Nye LED LCD-TV’er: Ideelle til sport og spil

Ud over OLED-lækkerierne annoncerede Panasonic også tre nye LCD-serier for 2021: JX940, JX850 og JX800.

pn5 pn4
<
>
Panasonic JZ940E. (Foto: Panasonic)

Panasonic JX940 (75, 65, 55 og 49 tommer)

Panasonic hævder, at især JX940-serien vil være velegnet til sports- og spilentusiaster. Den har den samme HCX Pro AI-processor, hvilket betyder, at den automatisk kan registrere f.eks. sportsudsendelser og optimere billedkvaliteten derefter. Desuden udjævner Intelligent Clear Motion dynamiske bevægelser for at give seerne en flimmerfri billedoplevelse.

JX940-serien har et lysstærkt 120 Hz HDR Cinema Display Pro-panel med bred betragtningsvinkel – ideelt til at se sport med familie eller venner. JX940 understøtter også Dolby Atmos-lydprocessering og har en fleksibel fod, der gør det let at få plads til en soundbar under TV’et (f.eks. den ligeledes præsenterede HTB490).

Understøttelse af HDMI 2.1-funktioner som HFR (High Frame Rate), VRR (Variable Refresh Rate) og AMD FreeSync Premium er også på plads.

Læs også Her er Panasonics nye OLED-flagskib Panasonics nye topmodel får smartere videoprocessor og federe Atmos-lyd fra Technics!

Panasonic JX800: Ny Android-model

Den nye HCX Pro AI-processor fra Panasonic er helt sikkert spændende, men forgængeren var heller ikke tabt bag en vogn. Panasonic anvender nu forrige generation af HCX-processoren ned til kernemodeller som JX800-serien – hvilket betyder, at selv basismodellerne får avancerede justeringsmuligheder.

Panasonic JX800 har et lysstærkt LCD-panel (HDR Bright Panel Plus) og kommer for første gang med Android-brugerflade. Det betyder bl.a., at vi kan glæde os til et bredt spektrum af streaming-tjenester fra Panasonic-modellen.

Panasonic JX850 (65, 58, 50 og 40 tommer) er en ny mellemklassemodel med specifikation svarende til JX800, men får desuden understøttelse af Dolby Atmos lydprocessering. Den kommer med brugerfladen My Home Screen 6.0 i stedet for Android.

Bred formatunderstøttelse

Panasonic holder også fast i traditionen med at understøtte de fleste tilgængelige videoformater og -funktioner. Den såkaldte Filmmaker Mode med Intelligent Sensing, som Panasonic introducerede i 2020, vil i år blive understøttet helt ned til JX800-serien.

HDR-formater som Dolby Vision IQ understøttes på alle 2021 OLED-TV’er samt på JX940. Dolby Vision og HDR10+ Adaptive-format understøttes helt ned til JX800, ud over HDR10 og Hybrid Log Gamma.

Opdateret brugerflade: My Home Screen 6.0

Selv om enkelte billigere Panasonic-modeller nu tager Android i brug, bevares den proprietære My Home Screen-startskærm på topmodellerne. Alle nye modeller helt ned til JX850-serien kommer med version 6.0, som skal have fået styrket brugervenligheden. Menuerne er forbedret for at give hurtig adgang til de mest anvendte billed-, lyd- og andre indstillinger.

TV’erne kan bl.a. overføre lyd til to separate Bluetooth-enheder samtidig, f.eks. hovedtelefoner og høreapparat, hvilket kan være rart for mange brugere, ikke mindst om aftenen.

Alle modeller til og med JX850 understøtter både Google Assistant og Amazon Alexa, så man kan bruge stemmekommandoer til at tjekke vejret eller nyhederne samt anden information direkte på TV’et (JX800 understøtter Google Assistant, men ikke Amazon Alexa).

(Foto: Panasonic)

Ny fjernbetjening

Traditionsrige Panasonic vil også introducere – fanfare! – en helt ny fjernbetjening i 2021. Den skal være langt mere ergonomisk og behagelig at holde på end den gamle “mursten”, som vi har været vant til gennem en årrække.

Priser og tilgængelighed

Panasonics nye TV-modeller kommer i foråret og sommeren 2021. Nordiske priser vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Sagen opdateres.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top