TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her er alle Googles nyheder

Android 7.0 får indbygget VR - og den er klar! Og Google vil nu give dig en digital assistent på stuebordet.

Google I/O er internetgigantens egen årlige udviklerkonference, hvor årets nyheder afsløres. Konferencen startede i går, onsdag, og kører til og med fredag. Og det er ikke småting, der blev præsenteret på førstedagen.

Hvis du synes, at Google er for kompliceret at bruge, når du søger svar på et spørgsmål, kan Google Assistant Google det for dig, Google Assistant er modspillet til Apples Siri og Microsofts Cortana. Ud over at blive integreret i smartphones ventes Googles personlige assistent at blive indbygget i biler.

Google Assistant. Grafik: Google
Google Assistant. Grafik: Google

Den mest spændende brug bliver dog i Google Home, som bedst kan beskrives som en “assistent-robot” til hjemmet. Spørg assistenten om opskriften på grønlangkål eller den bedste animationsfilm for hele familien i biograferne lige nu, og du får svaret prompte.

Google Home er en stemmestyret personlig assistent, der både kan finde svar og streame musik. Foto: Google
Google Home er en stemmestyret personlig assistent, der både kan finde svar og streame musik. Foto: Google

At Virtual Reality er hot er ikke nyt for Google, men nu tager selskabet endnu et skridt i den kunstige virkelighed, hvilket vi allerede havde gættet for få dage siden. Google Daydream er en ny platform for hardware og software, der skal give en glat og hurtig VR-oplevelse på mobiler. Daydream bygger videre på den meget simple Google Cardboard, der gjorde det muligt at bruge enhver Android-mobil som skærm i VR-briller af pap. Her er kravene til hardwaren skruet i vejret.

Google Daydream. Grafik: Google
Google Daydream. Grafik: Google

Google har på forhånd sikret sig tilslutning på både software og hardware. Netflix og HBO vil levere streaming, imens Electronic Arts og Ubisoft skal skabe spil til Daydream. Blandt de smartphoneproducenter, der skal komme med Daydream-kompatible telefoner, er Samsung, HTC, LG, Xiaomi og Huawei. Sony mangler til gengæld på listen. De første modeller ventes at komme til efteråret.

Google Daydream er nært knyttet sammen med Android 7.0, som er på vej. Den kommende udgave af styresystemet får hurtigere 3D-grafik, stærkere sikkerhed og bedre multitasking. Hvad systemet, som kommer i en færdig udgave til sommer, skal hedde, er ikke bestemt endnu. Indtil videre er navnet derfor Android N.

Android TV får også HDR
Googles platform for smart-tv, Android TV, får også en overhaling. Den mest interessante – og forventede – forbedring bliver support for High Dynamic Range, der skal give os lysere lys, mørkere mørke, og især større nuancer i alt det, der ligger ind imellem. Af andre nyheder bliver PIP (picture-in-picture) og mulighed for at optage video af apps på skærmen.

Kilder: The Verge, TechRadar

 

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.