Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google på vej med AirPlay konkurrent

Men Googles teknologi bliver meget mere avanceret og skal for eksempel kunne sende data i begge retninger.

Skrevet af / 20/11/2012 - 13:44
Google på vej med AirPlay konkurrent

Google arbejder på et alternativ til Apples AirPlay, en teknologi som lader brugeren streame lyd og video trådløst til en højttaler eller til fjernsynskærmen via medieboksen Apple TV, men Google vil gå meget længere end Apple. Det fortæller en produktchef fra Google, Timbo Drayson, til webstedet GiGaom.

Teknologien skal være åben, og Google håber på at få en masse hardwareproducenter og softwareudviklere med i et samarbejde, som kan bringe en AirPlay-lignende funktionalitet til mange forskellige enheder.

Google har allerede indbygget streamingfunktionalitet i den nyeste YouTube app til Android, så Android-brugere kan bruge deres smartphone til at vise videoer på tv-skærmen, hvis denne er udstyret med Google TV, men her skal de to enheder først parres via en nicifret kode. Og en af fordelene ved AirPlay er netop, at alle iOS-enheder straks og uden videre kan se og streame indhold til en hvilken som helst AirPlay-enhed på netværket.

Denne form for brugervenlighed skal være tilgængelig for andre end Apple-brugere, mener Google, og i modsætning til AirPlay, skal Googles teknologi også gøre det muligt for data at bevæge sig i begge retninger, forklarer Timbo Drayson. Det vil for eksempel gøre det muligt for softwareudviklere at bygge apps, som kan modtage indhold fra en live tv-udsendelse, så brugerens smartphone eller tablet leverer en tilpasset ”skærm-nummer-to-oplevelse”. Google vil også gøre det muligt at streame indhold fra den bærbare computer direkte til tv-skærmen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top