TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Google på vej med AirPlay konkurrent

Men Googles teknologi bliver meget mere avanceret og skal for eksempel kunne sende data i begge retninger.

forfatter
Publiceret 20/11/2012 - 13:44

Google arbejder på et alternativ til Apples AirPlay, en teknologi som lader brugeren streame lyd og video trådløst til en højttaler eller til fjernsynskærmen via medieboksen Apple TV, men Google vil gå meget længere end Apple. Det fortæller en produktchef fra Google, Timbo Drayson, til webstedet GiGaom.

Teknologien skal være åben, og Google håber på at få en masse hardwareproducenter og softwareudviklere med i et samarbejde, som kan bringe en AirPlay-lignende funktionalitet til mange forskellige enheder.

Google har allerede indbygget streamingfunktionalitet i den nyeste YouTube app til Android, så Android-brugere kan bruge deres smartphone til at vise videoer på tv-skærmen, hvis denne er udstyret med Google TV, men her skal de to enheder først parres via en nicifret kode. Og en af fordelene ved AirPlay er netop, at alle iOS-enheder straks og uden videre kan se og streame indhold til en hvilken som helst AirPlay-enhed på netværket.

Denne form for brugervenlighed skal være tilgængelig for andre end Apple-brugere, mener Google, og i modsætning til AirPlay, skal Googles teknologi også gøre det muligt for data at bevæge sig i begge retninger, forklarer Timbo Drayson. Det vil for eksempel gøre det muligt for softwareudviklere at bygge apps, som kan modtage indhold fra en live tv-udsendelse, så brugerens smartphone eller tablet leverer en tilpasset ”skærm-nummer-to-oplevelse”. Google vil også gøre det muligt at streame indhold fra den bærbare computer direkte til tv-skærmen.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend