TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Airplay får skarp konkurrence

En ny trådløs standard er på vej og har gode muligheder for at slå både Airplay og DLNA som oplagte måder at overføre signaler trådløst til bl.a. fjernsynet.

forfatter
Publiceret 20/09/2012 - 12:16

I dag er Apples trådløse standard Airplay indbygget i alle deres nyere enheder. Det betyder at så længe man er på det hjemlige netværk kan man trådløs overføre lyd, video og billeder til en større skærm såsom fladskærms-tv’et i stuen.

I modsatte ringhjørne finder vi DLNA (Digital Living Network Alliance) som gør umiddelbart det samme, men som endnu mangler den nemme tilgang og brugervenlige måde at tilslutte tingene på. DLNA har længe været undervejs til at blive endnu større end det er i dag, men nu ser det ud til, at det kan bliver overhalet indenom.

Tilbage i maj blev standarden Miracast nemlig annonceret og nu er det blevet godkendt af det internationale organ for trådløs kommunikation, Wifi Alliance.

Desuden er stort set alle de store aktører gået sammen om at ville gøre Miracast til den mest udbredte standard, som vil være i alle nye produkter, der ikke lige står Apple på.

Både Nvidia, Intel og Texas Instruments fra PC-industrien er med sammen med Samsung og HTC på mobilfronten og flere kommer til hver dag. Så så længe at det også er brugervenligt, så skal det nok blive interessant.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

David Guldager


Nyeste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
iPhone 14 forsinkes af kinesiske corona-restriktioner Mindst én iPhone 14-model tre uger forsinket på grund af kinesisk COVID-19-nedlukning.
Nyt og smart fra Huawei Innovative smart-produkter til en sund livsstil.
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend