Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Airplay får skarp konkurrence

En ny trådløs standard er på vej og har gode muligheder for at slå både Airplay og DLNA som oplagte måder at overføre signaler trådløst til bl.a. fjernsynet.

Skrevet af / 20/09/2012 - 12:16
Airplay får skarp konkurrence

I dag er Apples trådløse standard Airplay indbygget i alle deres nyere enheder. Det betyder at så længe man er på det hjemlige netværk kan man trådløs overføre lyd, video og billeder til en større skærm såsom fladskærms-tv’et i stuen.

I modsatte ringhjørne finder vi DLNA (Digital Living Network Alliance) som gør umiddelbart det samme, men som endnu mangler den nemme tilgang og brugervenlige måde at tilslutte tingene på. DLNA har længe været undervejs til at blive endnu større end det er i dag, men nu ser det ud til, at det kan bliver overhalet indenom.

Tilbage i maj blev standarden Miracast nemlig annonceret og nu er det blevet godkendt af det internationale organ for trådløs kommunikation, Wifi Alliance.

Desuden er stort set alle de store aktører gået sammen om at ville gøre Miracast til den mest udbredte standard, som vil være i alle nye produkter, der ikke lige står Apple på.

Både Nvidia, Intel og Texas Instruments fra PC-industrien er med sammen med Samsung og HTC på mobilfronten og flere kommer til hver dag. Så så længe at det også er brugervenligt, så skal det nok blive interessant.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top