Nyhed

Tidal-app’en tilgængelig på LG’s smart-TV’er

Musiktjenesten Tidal er nu tilgængelig til smart-TV’er fra LG – med surround-lyd i Dolby Atmos-format.
forfatter

Det bliver stadig mere populært at afspille musik direkte fra TV’et, og flere af de etablerede musik-streaming-tjenester er tilgængelige som dedikerede smart-TV-apps.

Nu er det så Tidals tur: Den velkendte musiktjeneste er ude med en ny app til LG’s smart-TV’er af nyere dato.

tl2 tl3
<
>
Tidal-app’en er nu tilgængelig fra LG’s Content Store. (Foto: Audun Hage)

Tidal til LG smart-TV’er

Den nye Tidal-app er nu klar til download i LG’s Content Store. Så længe man har et aktivt Tidal-abonnement, er det en smal sag at downloade, registrere og tage app’en i brug via TV-skærmen og derefter styre musikafspilningen med fjernbetjeningen.

App’en har en lækker grafisk brugerflade og giver adgang til forskellige playlister for din profil. Noget af musikken tilbydes også som musikvideoer.

tl4 tl5 tl6 tl7 tl8
<
>
En række populære albums og hitlistenumre er nu tilgængelige i et særligt “Atmos-remix”. (Foto: Audun Hage)

Musik i Dolby Atmos-format

Tidal er kendt for at tilbyde musik i højopløste lydformater, deriblandt MQA, men noget indhold er også tilgængeligt med Dolby Atmos surround-sound. Så længe man har et TV (og eventuelt en soundbar eller et stereoanlæg), der understøtter Atmos, kan man nu drage fordel af dette.

Vi tog en lille testsession med et LG OLED55CX koblet til en TCL-soundbar, og det lyder slet ikke dumt. Effekten af 3D-lyd er meget variabel, og nogle titler har fået et mere omfattende remix end andre. Under alle omstændigheder værd at tjekke ud!

Grammy-nomineret værk på Tidal med Dolby Atmos Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.

Tidal-app’en er tilgængelig på LG’s smart-TV’er fra 2018 og frem (WebOS 4.0 eller nyere). Den understøttes også af Apple TV plus flere Samsung- og Android-baserede smart-TV’er.

For at afspille Atmos-lydfiler skal både TV’et og lydsystemet (sluttet til TV’et via HDMI ARC) understøtte Dolby-formatet. For at få adgang til højopløste musikfiler skal du også have et Tidal HiFi-abonnement. Det koster 199 kroner om måneden.

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.