Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Metas X-konkurrent Threads kommer snart til Europa

Mark Zuckerbergs Twitter (X)-udfordrer Threads kan blive lanceret i Europa i december.

Skrevet af / 05/12/2023 - 14:11
Metas X-konkurrent Threads kommer snart til Europa

Da Elon Musk overtog Twitter og omdøbte det til X, blev der truffet en række mærkelige beslutninger, som gjorde mange brugere vrede. Mange nyhedsorganisationer er helt holdt op med at bruge platformen. Det fik Meta, virksomheden bag Facebook og Instagram, til at se en åbning i markedet. De lancerede hurtigt Threads for at imødekomme brugernes utilfredshed og få fat i så mange af de flygtende Twitter-brugere som muligt.

Det lykkedes, og de rapporterede, at de havde nået forbløffende 100 millioner brugere i løbet af den første uge. Men efter at nyhedens interesse havde lagt sig, forsvandt mange af de nysgerrige, og det nuværende tal siges at være 73 millioner aktive brugere. Det skal sammenlignes med X, som har 365 millioner.

Læs også Nu er EU's skrappe netregler trådt i kraft EU gør sociale platforme ansvarlige for indhold, der publiceres på dem.

Mark Zuckerberg siger, at deres mål er at nå en milliard brugere inden for et par år. Det lyder måske urealistisk, men Instagram har faktisk to milliarder brugere. På den anden side tog det platformen otte år at nå sin første milliard.

Med den hurtige lancering fulgte også nogle mærkelige beslutninger, som førte til klager. I starten skulle man have en Instagram-konto for at kunne oprette en konto på Threads. Endnu værre var det, at hvis man opsagde sin Threads-konto, forsvandt den tilknyttede Instagram-konto! Dette er dog blevet rettet.

(Illustration: DALL-E 3)

Indtil nu har Threads ikke været tilgængelig i Europa, og en af grundene er EU’s strenge regler for sociale medieplatforme. Det skulle bl.a. have handlet om, at man ikke kunne læse indlæg uden selv at have oprettet en profil.

Men nu har Meta tilsyneladende tilpasset sig. Ifølge Wall Street Journal er der planlagt en introduktion i Europa i december.

Kilde: The Wall Street Journal

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top