Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Italien kan få verdens første kommercielle hyperloop

Den første Hyperloop-rute i Europa bliver Venedig-Padova.

Skrevet af / 01/02/2024 - 14:15
Italien kan få verdens første kommercielle hyperloop

I juni 2023 blev det annonceret, at ingeniørfirmaet Webuild ville udføre en konsekvensanalyse af en potentiel hyperloop-rute mellem Venedig og Padova i Italien. Aftalen er nu underskrevet, og hyperloop-virksomheden Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) har bekræftet, at de er teknologileverandør til projektet.

Læs også Rørpost-tog fra Teslas stifter Elon Musk, som er manden bag el-sportsvognen Tesla, har offentliggjort sit næste projekt: Et ultralyntog, der skal bringe pendlere af sted med næsten 1300 kilometer i timen.

Superlyntog i vakuumrør

Hyperloop-teknologien går ud på at transportere passagerer eller gods i kapsler gennem vakuumrør med en hastighed, der er tæt på – eller endda hurtigere end – lydens hastighed. Målet er at reducere rejsetiden mellem byer fra timer til minutter.

Ifølge planerne vil hyperloop-systemet, kaldet “Hyper Transfer”, først bygges som en prototype mellem Venedig og Padova. I sidste ende er planen et kommercielt system i fuld skala.

Læs også Hyperloop har kørt sin første tur Det første forsøg med Elon Musks overlydstog gik godt - selv om det løb ud i sandet.

Verdens første operationelle Hyperloop?

HyperloopTT beskriver projektet som et vendepunkt efter mere end ti års udvikling. Hvis alt går efter planen, kan “Hyper Transfer” blive verdens første operationelle hyperloop-system.

Det vil i så fald sætte Italien i førersædet i forhold til fremtidens bæredygtige transport og formentlig åbne dørene for lignende projekter i hele verden.

Hvad mener du? Kan det lade sig gøre, eller er det bare endnu en ønskedrøm? Du er velkommen til at bruge kommentarfeltet.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top