Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google vil give verden internet fra satellitter

Investerer milliarder i satellitter, som skal sikre global netdækning.

Skrevet af / 12/06/2014 - 11:00
Google vil give verden internet fra satellitter

Både balloner og droner har været i spil under Googles bestræbelser på at sprede højhastighedsinternet til hele verden. Nu løfter de bogstavelig talt ideen til nye højder ved at investere mange milliarder kroner i en flåde af satellitter, som skal bringe internettet ud til de tre milliarder mennesker i den tredje verden, som fortsat er afskåret fra modeblogs og kattevideoer.

Det nye projekt vil dreje sig om at skyde mindst 180 små satellitter op og i bane rundt jorden – en tættere bane end de fleste andre satellitter – og på den måden kunne levere bredbånd til alle afkroge og udørker i verden. Dette kan man læse i Wall Street Journal.

Mange milliarder
Udgiften estimeres af folk, som arbejder på projektet, til at blive et sted mellem 6 og 18 milliarder kroner (1-3 mia. dollars), afhængigt af en senere fase, hvor det planlægges at fordoble antallet af satellitter. Uafhængige analytikere har til gengæld barslet med tal, som varierer fra ca 3,5 milliarder kroner og helt op til 120 milliarder kroner.

Projektlederen er Greg Wyler, grundlægger af det hollandske satellitselskab O3b Networks Ltd., som allerede på egen hånd har opsendt den første af 12 satellitter, som skal give internetadgang til regioner på begge sider af Ækvator.

Lav højde
Imens de fleste kommunikationssatellitter kredser om jorden i en højde af 36.000 kilometer, kredser O3b’s satellitter bare en fjerdedel så højt oppe i følge Wall Street Journal. Dette er for at undgå uønsket forsinkelse mellem satellitten og tilkoblede enheder nede på jorden. Google er imidlertid ikke tilfreds, men vil have en endnu tættere bane rundt om Jorden. Vægten på satellitterne skal også bringes ned. O3bs satellitter vejer 680 kg stykket, men Google vil have vægten ned på blot 112 kg.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top