Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google Search kan nu opsummere artikler med AI

Ved hjælp af AI kan du nu få en kort version af en lang artikel, så du undgår at skimme al teksten.

Skrevet af / 20/08/2023 - 20:32
Google Search kan nu opsummere artikler med AI

Tilbage i maj foretog Google flere store ændringer i sin søgemaskine. En af dem var SGE (Search Generative Experience), som ikke bare viser dig links til artikler og de første par linjer af teksten. I stedet får du et kort resumé af, hvad der står på siden. Nu kommer det næste skridt, som er at opsummere en side, du allerede er på.

Denne funktion, som Google kalder SGE While Browsing, er nyttig, når du bliver præsenteret for en mur af tekst, men du bare gerne vil have en idé om, hvad der står, uden at skulle vade gennem uinteressante detaljer. Nederst på skærmen er der blot en knap med navnet “Generate”, som opretter en ny fane i browseren med en redigeret version af artiklen.

(Foto: Google)

Fanen fremhæver de vigtigste ting i artiklen. Hvis du klikker på en af dem, kommer du til den del af den fulde tekst, hvor du kan læse mere. Fanen indeholder også en “Udforsk på siden”, hvor du kan finde ud af, hvilke spørgsmål artiklen besvarer, og springe til det afsnit for at lære mere.

Funktionen er indtil videre kun tilgængelig for amerikanske brugere, der har tilmeldt sig for at prøve nye funktioner. Hvornår Google ruller funktionen ud til alle brugere, vides ikke.

Læs mere på Googles blog

 

Bard er Googles modsvar på ChatGPT

Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top