Google har rullet en ny funktion ud til sin AI Mode, der giver brugere mulighed for at føre en – forholdsvis – intelligent og flydende samtale med søgemaskinen. Med Search Live-integrationen kan brugerne nu stille komplekse og uddybende spørgsmål og modtage AI-genererede lydsvar, mens de samtidig får adgang til links fra hele nettet.
Funktionen aktiveres ved at åbne Google-app’en og trykke på det nye “Live”-ikon for at stille spørgsmål mundtligt. Søgemaskinen svarer igen med samme mønt – i form af et AI-genereret lydsvar. Og finder maskinen ikke det perfekte svar i første forsøg, kan man uddybe med yderligere spørgsmål i en naturlig samtale.
Lanceringen kommer få uger efter, at Google gjorde AI Mode tilgængelig for alle amerikanske brugere. Funktionen blev set som Googles svar på populære tjenester som Perplexity AI og OpenAI’s ChatGPT Search, og med denne opdatering sigter Google specifikt mod at konkurrere med disse tjenester’ stemmefunktioner.
Herhjemme må vi dog ruste os med tålmodighed en tid endnu. Search Live er foreløbig kun tilgængelig på engelsk og kun for brugere i USA, hvilket betyder, at danske brugere må vente på en international udrulning.
Det virkede ikke, Google – hvad gør jeg nu?
Google fremhæver, at funktionen er særligt nyttig, når brugerne er på farten eller multitasker. Som eksempel nævnes situationer som pakning til rejser, hvor man kan spørge: “Kan jeg få nogle tips til at forhindre en hørkjole i at krølle i en kuffert?” og følge op med “Hvad skal jeg gøre, hvis den stadig krøller?.”
Search Live fungerer i baggrunden, hvilket betyder, at brugerne kan fortsætte samtalen, selv når de bruger andre apps. Derudover kan man trykke på “transcript”-knappen for at se tekstsvaret og fortsætte med at stille spørgsmål ved at skrive, ligesom man kan bladre tilbage i tidligere Search Live-svar gennem AI Mode-historikken.
Bygget på Gemini
Ifølge Liza Ma, produktchef for Google Search, bruger Search Live en tilpasset version af Gemini med avancerede stemmefunktioner. Den tilpassede model bygger på Googles kvalitets- og informationssystemer for at levere pålidelige svar uanset, hvor eller hvordan spørgsmålene stilles. Det beskriver hun i en blog, der kan læses her.
Funktionen anvender også Googles “query fan-out”-teknik til at vise et bredere og mere varieret udvalg af hjælpsomt webindhold, hvilket åbner nye muligheder for udforskning af emner.
Kilder: TechCrunch, Google