Nyhed

Giver lynhurtigt internet

Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
forfatter

Hvis der er noget, coronapandemien har lært os, så er det, at vi er løsningsorienterede væsner, og at verden går videre, selv om vi ikke kan møde andre mennesker eller kunder ansigt til ansigt.

Hjemmekontor, fjernundervisning samt digitale konferencer og møder har været hele samfundets redning. Men det er heller ikke nogen hemmelighed, at den slags tærer på båndbredden! Vi er mere sårbare over for nedetid og trådløs interferens end nogensinde, og behovet for endnu mere stabilt trådløst internet har meldt sig. Netgears svar på det er routeren Nighthawk RAXE500.

Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E og 6 GHz frekvensbånd. (Foto: Netgear)

Nighthawk RAXE500: Første router med Wi-Fi 6E

Netgears nye Nighthawk RAXE500 er den første Wi-Fi 6E-router på forbrugermarkedet. Den teoretiske maksimale Wi-Fi-hastighed er op til 10,8 Gbit/s takket være det nye 6 GHz bånd. Da 6 GHz er helt nyt, vil frekvensbåndet også være fri for interferens fra omgivelserne, hvilket videre betyder, at den reelle hastighed burde være tættere på den teoretiske, sammenlignet med de nuværende 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd.

“Udbredelsen af Wi-Fi i løbet af de sidste to årtier fyldte først 2,4 GHz båndet og derefter 5 GHz båndet med Wi-Fi 4, 5 og 6. Nu åbnes der op for 6 GHz båndet – noget, som i kombination med Wi-Fi 6E-netværk giver enheder, der understøtter standarden, mulighed for at bruge store kanaler selv i tætte og overbelastede områder, med højere gennemsnitlige datahastigheder og lavere latenstid,” siger forskningsdirektør i IDC Phil Solis.

Latenstid er i øvrigt det samme som forsinkelse, eller ping-tid, altså den tid, det tager, fra routeren sender en kommando op til en satellit, indtil den modtager et svar.

Nighthawk RAXE500 er udviklet til at give den bedste Wi-Fi-hastighed og samtidig håndtere et stort antal enheder uden problemer med forsinkelse. For teknisk indviede vil den nyeste WPA3-protokol holde netværket beskyttet.

Wi-Fi 6E skulle være kraftigt nok til at håndtere både virtuel videoundervisning og streaming af 4K- og 8K-video, uden at det opstår problemer eller brud i transmissionen, og uanset hvor mange opkoblede enheder man måtte have.

6 GHz internet: Nu bliver det endnu hurtigere Er Wi-Fi 6 forældet, allerede før det er blevet allemandseje?

Pris og tilgængelighed

Routeren Netgear Nighthawk RAXE500 kommer til salg i løbet af 2021. Vejledende pris vil blive annonceret senere.

netgear.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.