Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fyringer, personaleflugt og vrede ejere hos Open AI

Inden for kort tid har OpenAI's administrerende direktør fået sparket, og Microsoft er blevet sure og har overtaget nøglepersonale.

Skrevet af / 20/11/2023 - 19:13
Fyringer, personaleflugt og vrede ejere hos Open AI

I weekendens løb har der hersket totalt kaos hos det hypede OpenAI, som står bag succesen ChatGPT. Folk er blevet fyret, bestyrelsen har hemmeligholdt forholdene for hovedaktionæren, der har floreret rygter om personaleforflyttelser, ansatte har sagt op, og nøglepersoner er nu på vej til et andet firma.

Det startede i fredags, da OpenAI meddelte, at de havde fyret deres CEO og medstifter Sam Altman.

Mr. Altman’s departure follows a deliberative review process by the board, which concluded that he was not consistently candid in his communications with the board, hindering its ability to exercise its responsibilities. The board no longer has confidence in his ability to continue leading OpenAI.”

Med andre ord en åbenlys konflikt mellem bestyrelsen og dens direktør.

Altman fortalte på X, at han har elsket sin tid hos OpenAI, og at meddelelsen føles som at læse sin gravskrift, mens man stadig er i live.

Virksomheden meddelte også, at medstifteren Greg Brockman ville trække sig som bestyrelsesformand, men fortsætte i firmaet i en anden stilling. Det var Brockman åbenbart ikke tilfreds med, så han var også hurtigt ude ad døren.

Disse nyheder blev ikke vel modtaget af Microsoft, som er en storaktionær i virksomheden, men ikke har nogen plads i bestyrelsen. Det siges, at de først blev informeret umiddelbart inden, at meddelelsen blev offentliggjort, hvilket ikke er god stil i forretningsverdenen.

Efter rygter i weekenden om, at Altman ville blive genansat, viste det sig ikke at være tilfældet, hvilket førte til vilde protester fra personalet. Det siges, at Google har forsøgt at rekruttere dusinvis af utilfredse medarbejdere. Men det ser ud til at være løbet ud i sandet.

Læs også ChatGPT ude på nettet Nu er Browse with Bing tilgængeligt for alle, og samtidig integreres billedgeneratoren DALL-E 3.

I morges stod det nemlig klart, at Microsoft ansætter både Altman og Brockman til at lede et nyt AI-team i virksomheden. Microsoft siger også, at de vil få følgeskab af en række kolleger, og navnene på tre af de mere prominente er allerede offentliggjort.

We look forward to moving quickly to provide them with the resources needed for their success,” udtalte Microsofts direktør, Satya Nadella.

Senest rapporterede Wired, at de kan få følgeskab af ganske mange kolleger, da 490 medarbejdere truer med at sige op, hvis ikke bestyrelsen trækker sig.

Hvem har brug for sæbeoperaer, når vi har uberegnelige tech-iværksættere?

To be continued …

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top