Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Fra i dag er Google Bard klar til Danmark

Googles ChatGPT-konkurrent er nu tilgængelig på 40 sprog, herunder dansk.

Skrevet af / 13/07/2023 - 13:55
Fra i dag er Google Bard klar til Danmark

Google Bard blev officielt lanceret i maj måned i forbindelse med udviklerkonferencen Google I/O. I første omgang kun på engelsk, og ingen lande i Europa fik adgang til Google Bard. Formentlig på grund af den strenge europæiske lovgivning om beskyttelse af persondata, GDPR.

Men fra i dag er tjenesten tilgængelig på 40 nye sprog, herunder i Danmark og på dansk, skriver Google i en pressemeddelelse.

Læs også ChatGPT er det vildeste teknologiske fremskridt i nyere tid. Et gennembrud inden for AI-teknologi eller et trussels-scenarie?

Ifølge Google er Bard “et AI-værktøj, der kan hjælpe med at øge produktiviteten og gøre kreative ideer til virkelighed. I modsætning til Googles søgemaskine, som koger store mængder information ned til faktuelle svar og links, hjælper Bard med at udforske og udvide grænserne for din egen kreativitet og skabe nyt, AI-genereret indhold.”

Ligesom ChatGPT er Google Bard baseret på en såkaldt multimodal stor sprogmodel. Googles model hedder LaMDA (“Language Model for Dialogue Applications”) og er baseret på et neuralt netværk, der kan træne modellen ved hjælp af dialog.

Neural networks usually process language by generating fixed- or variable-length vector-space representations. After starting with representations of individual words or even pieces of words, they aggregate information from surrounding words to determine the meaning of a given bit of language in context.”
– Fra: “Transformer: A Novel Neural Network Architecture for Language Understanding“, Google Research

Google understreger, at Bard er “et eksperiment i opstartsfasen. Derfor kan Bard indimellem give svar, der er upræcise eller forkerte. Men i takt med at Bard benyttes af flere mennesker, bliver den gradvist bedre over tid,” skriver firmaet i pressemeddelelsen.

Læs også Ingen Google-chatbot i Europa På Google I/O blev det annonceret, at Bard nu vil blive udgivet på engelsk i 180 lande. Men hvorfor mangler Europa og Canada?

Google Bard finder du via bard.google.com. Tjenesten fungerer – præcis som ChatGPT – via et chat-brugerflade, hvor du kan føre samtaler med chatrobotten. F.eks. kan du bede Bard om at lave en vegetarisk madplan med hjemmelavet mad til den kommende uge eller formulere et godt svar til dine børn på, hvorfor himlen er blå.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

Scroll to Top