TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Dansker vinder pris for intelligent grydeske

En studerende fra DTU har netop fået en topplacering i den prestigefyldte designkonkurrence Electrolux Design Lab for sit designkoncept ’Tastee’: En ske, der selv kan smage.

forfatter
Publiceret 26/10/2012 - 13:51

Christopher Holm-Hansen, der læser Design og Innovation på DTU er en glad mand. Torsdag eftermiddag strøg han nemlig helt til tops i den prestigefyldte designkonkurrence for studerende, Electrolux Design Lab i Milano.

Det danske designtalent har udviklet konceptet ’Tastee’, som er en intelligent ske, der selv kan smage på maden. Skeen er en smagsindikator, der via ’cutting edge’-teknologi og gennemtænkt design hjælper folk med at lave mad, der er rig på smagsoplevelser.For den opfindelse blev han belønnet med en tredjeplads i konkurrencen. Han var oppe mod over 1.200 studerende fra hele verden. Selve finalen stod mellem 10 innovative designkoncepter udtænkt af de unge studerende.

– Feltet var stærkt, og der var mange flotte og gennemtænkte koncepter, så jeg er virkelig glad og meget stolt af min placering blandt de bedste tre, siger Christopher Holm-Hansen, der kan se frem til en pengepræmie på 2.000 euro.

Electrolux Design Lab blev i år vundet af Jan Ankiersztajn fra Polen med konceptet ’Aeroball’ – små, svævende bobler, der rengør og filtrerer luften.

Vinder af publikumsprisen
Christopher Holm-Hansen blev også kåret som vinder af den eftertragtede publikumspris, People’s Choice Award. Mere end 1.000 fans havde op til finalen stemt på danskeren og hans ’Tastee’-koncept, hvilket gjorde ham til den suveræne vinder.

– Jeg er meget overvældet over, at der er så mange mennesker ud over mine venner, familie og bekendte, der har stemt på mig. Det har været fedt at få lov til at præsentere ’Tastee’ for folk, og derfor betyder det meget for mig, at de også har haft lyst til stemme på mig til People’s Choice Award, fortæller Christopher Holm-Hansen fra Milano.

Fakta om Tastee:
’Tastee’ er udformet som en grydeske, så den indbyder til aktiv brug under madlavningen.

Den anvender nano-smagsreceptorteknologi til at opfange og analysere madens smagsnuancer, og disse informationer sendes via Bluetooth til en tilhørende applikation på en tablet.

Her kan du få tips om, hvilke ingredienser der smagsmæssigt vil fuldende den ret, du er i gang med at tilberede.

På den måde ved du, om thai-karryretten eller tomatsuppen trænger til mere salt, peber eller helt andre smagsforstærkere.Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend