TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Brug kunstig intelligens på Discord til at lave fantasy-kunst

Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.

forfatter
Publiceret 14/07/2022 - 13:14

Midjourney beskriver sig selv som et “et uafhængigt forskningslaboratorium, der udforsker nye tænkemuligheder og udvider den menneskelige arts forestillingsevne.”

Bag den lille virksomhed står folk, der bl.a. har arbejdet for NASA og det anerkendte tyske Max Planck-instutut. Deres produkt? En kunstig intelligens (AI), der er i stand til at skabe fantasifulde illustrationer udelukkende baseret på ganske få instruktioner fra brugeren.

Selvom Midjourney stadig er i opstartsfasen er resultaterne allerede imponerende gode.

For at prøve selv skal du bruge app’en Discord og så finde og tilslutte dig Midjourneys server. Derefter går du ind i en af kanalerne for såkaldte newbies, hvorefter du kan boltre dig sammen med de mange andre brugere, der allerede er i fuld gang med at skabe fantasifuld kunst ved hjælp af Midjourneys AI.

midjourney discord
Hundredevis af brugere er allerede i fuld gang med at skabe kunst på Discord ved hjælp af Midjourneys AI. (Foto: Peter Gotschalk)

Du bruger kommandoen /imagine til at aktivere processen og derefter skriver du en kort beskrivelse i feltet ‘prompt’.

Mit første forsøg var at skrive: “humanoid android crying tears of despair”

I første omgang skaber den kunstige intelligens fire forslag. Mine kan du se herunder:

Humanoid Android crying tears of despair 08ace8a0 a0f3 4fbf bc7a 0e1a12405eb2
(Foto: Midjourney)

Derefter kan du vælge at opskalere det bedste forslag, hvilket optimerer og færdiggør billedet. Se mit endelige resultat herunder:

Humanoid Android crying tears of despair 6bcc194c 69cb 492f 8bce 0b9e1db7b9fb
Jeg valgte at opskalere det tredje billedforslag. Bemærk detaljerigdommen i det opskalerede billede. (Foto: Midjourney)

Indimellem kan det være svært at få præcis det resultat, du ønsker dig. Jeg prøvede med: “majestic fantasy castle circled by dragons, there are mountains in the background, and the sky is blue”, hvilket gav mig følgende resultat:

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 9471ed07 f2ff 4e5d 8c4b 10759adabc33
Hmm, hvor er dragerne? (Foto: Midjourney)

Hmmm, hvor er dragerne? Jo, på et af billederne kan man måske lige skimte deres silhuetter højt på den blå himmel, så det er det billede, jeg vælger at opskalere.

Majestic fantasy castle circled by dragons there are mo 8515c4b9 12f0 439b 9e75 fba8193209f5
Dragerne kan lige skimtes på den blå himmel. Er det en måne eller en snebold øverst til venstre? (Foto: Midjourney)

Det er også muligt, at gøre kommandoerne mere præcise. F.eks. kan man definere en aspect ratio, hvilket jeg gjorde for at skabe topbilledet til denne artikel: “Shape of a dark forest, raging sea in the foreground — ar16:9”

Således får jeg fire forslag, som alle er i det rette format:

Shape of a dark forest raging sea in the foreground 13568ce2 4545 4859 995d 5bf819256702
Se det færdige opskalerede resultat af det første billede over artiklen. (Foto: Midjourney)

Ikke dårligt!

En komplet guide til at bruge Midjourney på Discord finder du her.

Det er gratis at afprøve tjenesten, men du får dog kun lov til at skabe 25 gratis illustrationer. Derefter er du nødt til at betale for tjenesten, der i skrivende stund koster fra USD 10 om måneden.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ikonisk studiemikrofon er tilbage Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbage. Men den er langt fra billig.
EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.
Sådan laver du din egne fantasy-illustrationer Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend