Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Stangstøvsuger af 44 procent genbrugsmateriale

Electrolux annoncerer udviklingen af en stangstøvsuger, Ultimate700, som er fremstillet af op til 44 % genbrugsmateriale.

Skrevet af / 06/03/2024 - 14:30
Stangstøvsuger af 44 procent genbrugsmateriale

Electrolux Ultimate700 siges at være kraftfuld og have en reduceret miljøpåvirkning sammenlignet med andre støvsugere. Dens farveløse ydre eliminerer brugen af kemikalier i fremstillingsprocessen.

Farverne er skabt af genbrugsplast, og fra 36 til 44% af støvsugeren er lavet af genbrugsmaterialer (afhængigt af farve og mundstykker). Beregningen refererer til vægten og tager højde for hele støvsugeren, komplet med mundstykketilbehør – men ikke ladestander, batteri, adapter og filtre, siger virksomheden.

Ultimate 700 er en ledningsfri, opretstående støvsuger med display, og med en vægt på knap 1,4 kg er den en af de letteste på markedet, siger Electrolux og tilføjer, at den leveres i en plastfri emballage for at reducere brugen af engangsplast, som er svært at genbruge.

Udviklingen af Ultimate700 var drevet af den samme tilgang til bæredygtighed, som sikrede, at vi for nylig opnåede vores videnskabeligt baserede klimamål tre år før tid. I fremtidige produkter, vi udvikler, vil vi fortsætte med at tilføje mere genanvendt indhold i stigende mængder. Dette er kun begyndelsen,” siger Ricardo Cons, CEO for Electrolux Group North America.

Målet er 50 procent

I 2010 var Electrolux de første i branchen til at øge bevidstheden om den globale mangel på genbrugsplast gennem projektet “Vac from the Sea”. Siden da er antallet af produkter, der indeholder genbrugsmaterialer, steget i branchen, men det er stadig på et lavt niveau, ifølge Electrolux. For at øge andelen har virksomheden brugt genbrugsplast globalt i en række forskellige støvsugere siden 2013.

Electrolux-koncernens mål er at øge andelen af genanvendt plast i sine produkter til 50 % inden 2030.

Pris og tilgængelighed

Electrolux’ nye Ultimate700 er blevet lanceret i Nordamerika til en pris på 400 dollar, hvilket svarer til omkring 2.800 kroner. Herhjemme har en række andre Ultimate700-modeller været tilgængelige i et stykke tid til priser på samme niveau. Det er ikke lykkedes at finde ud af, hvor stor en procentdel af vægten på disse modeller, der består af genanvendt materiale, men sandsynligvis ikke så meget som på den nye model, da udviklingen generelt har en tendens til at gå fremad.

Læs også Stangstøvsuger i farver, men uden brug af farve Electrolux har udviklet en række stangstøvsugere, hvor de seks forskellige farver er opnået ved hjælp af genanvendt plast.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

Samsungs nye AI-hvidevarer

To nye eksklusive kulsyremaskiner

Sensorer og indbygget vægt forenkler bagningen

Billigere Arlo-overvågningskameraer

Føntørrer der beskytter hovedbunden

Markedets mest effektive rengøringsmaskine

0
Lyd & Billede
Scroll to Top