Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Stangstøvsuger af genanvendt plast – i seks farver

Electrolux har udviklet en række stangstøvsugere, hvor de seks forskellige farver er opnået ved hjælp af genanvendt plast.

Skrevet af / 07/07/2023 - 11:33
Stangstøvsuger af genanvendt plast – i seks farver

Det innovative ved Electrolux’ stangstøvsugere er, at der ikke anvendes farvestoffer til at farve produktet. Dermed undgår man at bruge stoffer, der potentielt kan skade mennesker og miljø, samtidig med at man reducerer CO2-udledningen ved ikke at skulle fremstille og bruge farvestoffer.

Det er første gang, at Electrolux har skabt en hel farveserie – bestående af seks forskellige farver – af forskellige genanvendte plastmaterialer og uden brug af farve. Normalt fås produkter af genanvendt plast kun i sort.

Til disse stangstøvsugere er der brugt mellem 43 og 49 procent genanvendte materialer (i vægt) afhængigt af farve og valg af mundstykker.

Det var en udfordring at skifte til genanvendt plast, fordi det opfører sig anderledes end jomfruelig plast. I en periode på tre år eksperimenterede vi med forskellige sammensætninger og testede dem grundigt, bl.a. i krævende faldtest, for at sikre, at den genanvendte plast ikke forringede produktets holdbarhed,” siger Pedro Martinez Ramos, Wellbeing Colour, Material and Finish Design Lead hos Electrolux.

Den nye generation af stangstøvsugere har 20 procent større sugeevne, opnået ved hjælp af et nyt børstemundstykke samt et forseglet filtreringssystem, der fjerner op til 99,9 procent af partiklerne mellem 0,3-10 µm fra indeklimaet. Derudover er batterilevetiden i håndholdt tilstand blevet forbedret til op til 55 minutter på en opladning.

Electrolux’ stangstøvsuger er fremstillet af genanvendt plast og fås i seks farver. (Foto: Electrolux)

Pris og tilgængelighed

Electrolux’ stangstøvsuger fås i en række forskellige varianter: Clean 600, Animal 600, Hygienic 600 og Hygienic 6000, pris fra 2.795 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Scroll to Top