Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Smart Home-app’en Home Connect Plus forsvinder

Hvis du har integreret dit hjem med Home Connect Plus, er det på høje tid at kigge efter andre muligheder

Skrevet af / 21/04/2023 - 22:06
Smart Home-app’en Home Connect Plus forsvinder

Home Connect samler smarte husholdningsapparater fra forskellige producenter i én og samme app. Det kan være vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner, ovne, køleskabe, kaffemaskiner og støvsugere. Hvis du ikke har lyst til at have fjorten forskellige Smart Home-apps, har du indtil videre kunne bruge Home Connect Plus, som også samler andre typer gadgets, såsom belysning, sikkerhedskameraer, dørlåse og varme. Men nu annoncerer Residential IoT Services GmbH, der står bag disse apps, at Plus-tjenesten slutter den 30. juni i år.

Foto: Residential IoT Services

Det lyder jo snildt og nyttigt, at gadgets fra producenter som Siemens, Bosch og Gaggenau kan styres fra samme app. Især hvis du gerne vil opnå en vis automatisering. Men så vil man jo gerne have, at produkterne også skal kunne reagere på sensorer, der ikke hører til hvidevarekategorien. Trist situation for dem, der har lagt arbejde i at programmere deres Smart Home med denne app.

Home Connect (Screenshot: App Store)

Dette er dog et typisk eksempel på, hvad der hidtil har været galt med Smart Home-industrien. Alle har deres egne løsninger og deres egne apps, og produkterne lever på deres egne isolerede øer, uden at have en anelse om, at der er flere produkter i hjemmet.

Læs også Dit smarte hjem bliver nemmere med Matter Matter bygger bro mellem Smart Home-produkter, så de fungerer gnidningsfrit på tværs af de store platforme.

Forhåbentlig er løsningen på problemet Matter; en fælles standard, som alle de store producenter har lovet at understøtte. Det hjælper dog desværre ikke alle dem, der har ældre Smart Home-produkter, der hurtigt føler sig dumme.

Bemærk dog, at den almindelige Home Connect-app stadig vil være tilgængelig.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top