Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung vil skabe store køkkenoplevelser med AI

På CES-messen i Las Vegas vil Samsung introducere masser af nyheder drevet af kunstig intelligens. Det gælder en række nye køkkenprodukter, applikationer og funktioner med AI og SmartThings-tilslutning. Alt sammen skal det muliggøre et økosystem, der vil give bedre mad- og køkkenoplevelser.

Af / 28/12/2023 - 16:41
Samsung vil skabe store køkkenoplevelser med AI

En af nyhederne på CES 2024 i Las Vegas (9.-12. januar) er Bespoke 4-door Flex køleskabet med AI Family Hub+, som indeholder den nye AI Vision Inside-funktion, der bruger et internt kamera til at genkende ting, der sættes i og tages ud af køleskabet.

Det er også udstyret med “Vision AI”-teknologi, som kan genkende op til 33 forskellige friske fødevarer baseret på foruddefinerede data, der omfatter omkring en million madfotografier. Madlisten er tilgængelig og kan redigeres på Family Hub+-skærmen, og brugerne kan også manuelt tilføje oplysninger om udløbsdato. Køleskabet sender så notifikationer via sin 32-tommers LCD-skærm, før udløbsdatoen.

En anden nyhed er Samsungs Anyplace-induktionskogeplade, som har en 7-tommer LCD-skærm, hvor brugerne kan se de valgte opskrifter fra Family Hub+ for at hjælpe med madlavningen. Anyplace-induktionskogepladen har også Anti-Scratch Glass i stedet for det sædvanlige keramiske glas, hvilket skulle give bedre modstandsdygtighed over for ridser.

Samsungs Food-app, som nu er tilgængelig på Family Hub+ og Anyplace-induktionskogepladen, er blevet opgraderet med AI-funktioner. Funktionen “Personalise”, der er drevet af Food AI, giver brugerne mulighed for at tilpasse opskrifter, så de afspejler deres kostbehov ud over, hvad der tidligere var tilgængeligt – at lave mad uden gluten, kødfri, mælkefri og meget mere. Og den nye “Image-to-Recipe”-funktion – der udnytter Vision AI – genkender måltider og flere madvarer fra fotografier og kan foreslå retter, der kan laves med eksisterende ingredienser.

Vi er stolte af og glade for at kunne fremvise disse opgraderede AI- og tilslutningsfunktioner, som bruger den nyeste teknologi til at hjælpe alle med at tage deres mad- og køkkenoplevelser til det næste niveau,” siger Moohyung Lee, EVP og Head of Customer Experience Team, Digital Appliances Business hos Samsung Electronics.

Annonce
Samsung AI Vision Inside
Samsung AI Vision Inside. (Foto: Samsung)

AI-drevne opkoblede apparater

Med Bespoke 4-Door Flex køleskabet med AI Family Hub+ i centrum handler madøkosystemet om, hvordan køkkenprodukternes AI-funktioner og Samsung Food-tjenesten forbinder og understøtter hinanden, så brugerne kan få et bedre forhold til deres mad. Målet er at levere et komplet udvalg af smarte, opkoblede køkkenoplevelser, siger Samsung.

I 1. kvartal 2024 vil Samsung Food kunne forbindes med Samsung Health til gavn for brugernes sundhed. Tjenesten bruger sundhedsoplysninger indsamlet fra Samsung Health til at foreslå sunde, passende opskrifter. Derefter kan brugerne sende madlavningsinstruktioner for disse opskrifter til deres forskellige køkkenapparater med et par tryk.

I 2. kvartal 2024 lanceres Tap View, som giver brugerne mulighed for nemt at spejle deres Galaxy-telefoner til Family Hub+-skærmen.

Læs også Samsung Family Hub med 32-tommers display På CES 2023 i januar præsenterede Samsung sit nye kølefryseskab Bespoke 4-Door Flex med Family Hub+, som er udstyret med en 32-tommers skærm - nu er det på markedet i USA.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Kablet projektør

Vådrengøring fra Ryobi

Intensivt og komposterbart

Ny Sage kan lave din yndlingskaffe på 3 sekunder

Overvågningskamera med nattesyn

Fingeraftrykslæser til Yale smartlåse

Apple satser på det intelligente hjem

Flere problemer for Ecovacs: Hackere jagtede hund med robotstøvsuger

Bliver du overvåget af din robotstøvsuger?

En trio af espressomaskiner

Roomba Essential kan nu passe sig selv

Mere end bare pizza