Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung vil skabe store køkkenoplevelser med AI

På CES-messen i Las Vegas vil Samsung introducere masser af nyheder drevet af kunstig intelligens. Det gælder en række nye køkkenprodukter, applikationer og funktioner med AI og SmartThings-tilslutning. Alt sammen skal det muliggøre et økosystem, der vil give bedre mad- og køkkenoplevelser.

Skrevet af / 28/12/2023 - 16:41
Samsung vil skabe store køkkenoplevelser med AI

En af nyhederne på CES 2024 i Las Vegas (9.-12. januar) er Bespoke 4-door Flex køleskabet med AI Family Hub+, som indeholder den nye AI Vision Inside-funktion, der bruger et internt kamera til at genkende ting, der sættes i og tages ud af køleskabet.

Det er også udstyret med “Vision AI”-teknologi, som kan genkende op til 33 forskellige friske fødevarer baseret på foruddefinerede data, der omfatter omkring en million madfotografier. Madlisten er tilgængelig og kan redigeres på Family Hub+-skærmen, og brugerne kan også manuelt tilføje oplysninger om udløbsdato. Køleskabet sender så notifikationer via sin 32-tommers LCD-skærm, før udløbsdatoen.

En anden nyhed er Samsungs Anyplace-induktionskogeplade, som har en 7-tommer LCD-skærm, hvor brugerne kan se de valgte opskrifter fra Family Hub+ for at hjælpe med madlavningen. Anyplace-induktionskogepladen har også Anti-Scratch Glass i stedet for det sædvanlige keramiske glas, hvilket skulle give bedre modstandsdygtighed over for ridser.

Samsungs Food-app, som nu er tilgængelig på Family Hub+ og Anyplace-induktionskogepladen, er blevet opgraderet med AI-funktioner. Funktionen “Personalise”, der er drevet af Food AI, giver brugerne mulighed for at tilpasse opskrifter, så de afspejler deres kostbehov ud over, hvad der tidligere var tilgængeligt – at lave mad uden gluten, kødfri, mælkefri og meget mere. Og den nye “Image-to-Recipe”-funktion – der udnytter Vision AI – genkender måltider og flere madvarer fra fotografier og kan foreslå retter, der kan laves med eksisterende ingredienser.

Vi er stolte af og glade for at kunne fremvise disse opgraderede AI- og tilslutningsfunktioner, som bruger den nyeste teknologi til at hjælpe alle med at tage deres mad- og køkkenoplevelser til det næste niveau,” siger Moohyung Lee, EVP og Head of Customer Experience Team, Digital Appliances Business hos Samsung Electronics.

Samsung AI Vision Inside. (Foto: Samsung)

AI-drevne opkoblede apparater

Med Bespoke 4-Door Flex køleskabet med AI Family Hub+ i centrum handler madøkosystemet om, hvordan køkkenprodukternes AI-funktioner og Samsung Food-tjenesten forbinder og understøtter hinanden, så brugerne kan få et bedre forhold til deres mad. Målet er at levere et komplet udvalg af smarte, opkoblede køkkenoplevelser, siger Samsung.

I 1. kvartal 2024 vil Samsung Food kunne forbindes med Samsung Health til gavn for brugernes sundhed. Tjenesten bruger sundhedsoplysninger indsamlet fra Samsung Health til at foreslå sunde, passende opskrifter. Derefter kan brugerne sende madlavningsinstruktioner for disse opskrifter til deres forskellige køkkenapparater med et par tryk.

I 2. kvartal 2024 lanceres Tap View, som giver brugerne mulighed for nemt at spejle deres Galaxy-telefoner til Family Hub+-skærmen.

Læs også Samsung Family Hub med 32-tommers display På CES 2023 i januar præsenterede Samsung sit nye kølefryseskab Bespoke 4-Door Flex med Family Hub+, som er udstyret med en 32-tommers skærm - nu er det på markedet i USA.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Scroll to Top