TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Roomba i5 og i5+ har støv på hjernen

iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.

forfatter
Publiceret 24/06/2022 - 12:05

Når Roomba i5 og i5+ kommer på markedet, vil de være udstyret med iRobots nyeste Home Intelligence-software, som giver intelligente kort-, stemmestyrings- og app-funktioner. Det omfatter også børne- og kæledyrslås, “forstyr ikke” og rumspecifikke rengøringspræferencer.

Med automatiske software-opdateringer er det tanken, at Roomba i5/i5+ med tiden bliver smartere og får nye funktioner.

Ved hjælp af Imprint Smart Mapping kan man oprette brugerdefinerede Smart Maps, hvilket betyder, at man kan bede robotten om at støvsuge bestemte rum via iRobot Home-app’en eller en stemmeassistent. Man kan også få anslåede rengøringstider og oprette rengøringsrutiner baseret på, hvornår man vil have gjort rent.

Støvsugeren navigerer i lige linjer takket være gulvsensorer, og hvis den ikke er færdig med at gøre rent, inden batteriet løber ud, vender den tilbage til sin docking-station for at oplades, før den genoptager rengøringen samme sted, som den slap.

Noget, som iRobot kalder Dual Multi-Surface Rubber Brushes og 10x Power-Lifting Suction, skal sikre, at der ikke er nogen gemmesteder for snavs, affald og dyrehår. Der er også en sidebørste, som rengør langs væggene og i hjørnerne.

i5 RobotonDockHero
i5 Roomba docking-station. (Foto: iRobot)

Automatisk tømning med Roomba i5+

Hvis man vælger den dyreste, Roomba i5+, skal man kunne ignorere støvsugningen i flere måneder ad gangen, da robotstøvsugeren automatisk tømmer sin støvbeholder i en særlig pose, der opfanger 99 procent af al pollen og skimmelsvamp. Støvsugerposen kan rumme snavs og affald fra op til 60 dages rengøring.

Stefan Bernard, der er General Manager for iRobot EMEA, siger:

“Med Roomba i5 og i5+ udvider vi ikke alene vores sortiment af robotter i mellemklassen, som alle er kendetegnet af enestående intelligens, kraftfuld rengøringsevne og meget værdi for pengene. Vi tilføjer to helt nye robotter, som takket være iRobots Home Intelligence-software tilbyder mere personalisering og styring.”

Robotstøvsugerne fungerer med stemmestyringsassistenter som Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.
Robotdammsugar inledning

Pris og tilgængelighed

iRobot Roomba i5 og i5+ vil være tilgængelige fra september. Prisen for Roomba i5 bliver 3.699 kroner, og for Roomba i5+ skal man slippe 5.699 kroner.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend