Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Roomba i5 og i5+ har støv på hjernen

iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.

Skrevet af / 24/06/2022 - 12:05
Roomba i5 og i5+ har støv på hjernen

Når Roomba i5 og i5+ kommer på markedet, vil de være udstyret med iRobots nyeste Home Intelligence-software, som giver intelligente kort-, stemmestyrings- og app-funktioner. Det omfatter også børne- og kæledyrslås, “forstyr ikke” og rumspecifikke rengøringspræferencer.

Med automatiske software-opdateringer er det tanken, at Roomba i5/i5+ med tiden bliver smartere og får nye funktioner.

Ved hjælp af Imprint Smart Mapping kan man oprette brugerdefinerede Smart Maps, hvilket betyder, at man kan bede robotten om at støvsuge bestemte rum via iRobot Home-app’en eller en stemmeassistent. Man kan også få anslåede rengøringstider og oprette rengøringsrutiner baseret på, hvornår man vil have gjort rent.

Støvsugeren navigerer i lige linjer takket være gulvsensorer, og hvis den ikke er færdig med at gøre rent, inden batteriet løber ud, vender den tilbage til sin docking-station for at oplades, før den genoptager rengøringen samme sted, som den slap.

Noget, som iRobot kalder Dual Multi-Surface Rubber Brushes og 10x Power-Lifting Suction, skal sikre, at der ikke er nogen gemmesteder for snavs, affald og dyrehår. Der er også en sidebørste, som rengør langs væggene og i hjørnerne.

i5 RobotonDockHero
i5 Roomba docking-station. (Foto: iRobot)

Automatisk tømning med Roomba i5+

Hvis man vælger den dyreste, Roomba i5+, skal man kunne ignorere støvsugningen i flere måneder ad gangen, da robotstøvsugeren automatisk tømmer sin støvbeholder i en særlig pose, der opfanger 99 procent af al pollen og skimmelsvamp. Støvsugerposen kan rumme snavs og affald fra op til 60 dages rengøring.

Stefan Bernard, der er General Manager for iRobot EMEA, siger:

“Med Roomba i5 og i5+ udvider vi ikke alene vores sortiment af robotter i mellemklassen, som alle er kendetegnet af enestående intelligens, kraftfuld rengøringsevne og meget værdi for pengene. Vi tilføjer to helt nye robotter, som takket være iRobots Home Intelligence-software tilbyder mere personalisering og styring.”

Robotstøvsugerne fungerer med stemmestyringsassistenter som Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

Pris og tilgængelighed

iRobot Roomba i5 og i5+ vil være tilgængelige fra september. Prisen for Roomba i5 bliver 3.699 kroner, og for Roomba i5+ skal man slippe 5.699 kroner.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne nye kinesiske robotstøvsuger gør snart rent i danske hjem

Batteridreven traktor fra Ryobi

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

0
Lyd & Billede
Scroll to Top