Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Pour over-kaffe for kendere med xBloom

xBloom er en fuldautomatisk pour over-kaffemaskine, der optimerer bryggeprocessen for hver enkelt kapsel.

Skrevet af / 10/08/2023 - 09:23
Pour over-kaffe for kendere med xBloom

Hvis du foretrækker filterbryg, også kaldet pour over coffee, i stedet for espresso og er på udkig efter en automatisk maskine, kan xBloom være svaret.

Kaffemaskinen xBloom har indbygget kværn, og i bryggeprocessen løber vandet ikke bare ned, som i de fleste maskiner, men hældes over kaffen på en særlig måde, i et særligt mønster.

Hvordan fungerer det?

xBloom-kapslerne (fremstillet af biologisk nedbrydeligt sukkerrør) indeholder et kaffefilter af papir og ristede kaffebønner, og de er udstyret med en RFID-tag, som fortæller maskinen, hvordan den skal brygge kaffen.

Man placerer kapslen på toppen af maskinen, så RFID-taggen kan aflæses, hvorefter man hælder bønnerne i kværnen og placerer kapslen under den. Maskinen justerer automatisk temperaturen, forholdet mellem kaffe og vand, formalingsgraden og hældemønsteret for at sikre, at kaffen smager præcis, som virksomhedens ristningspartner havde tænkt sig.

xBloom-2 xBloom-3 xBloom-4 xBloom-5
<
>
xBloom. Foto: xBloom

Hvad er pour over?

Pour over – eller filterbryg – er en traditionel manuel bryggemetode, som giver fuld kontrol og kan give rigtig gode resultater. Bryggeprocessen kræver typisk kun en kaffetragt, en kaffekop (eller kande) og bønner samt en kaffekværn. For at opnå et godt resultat bruger mange også en vægt (for at bruge den korrekte mængde kaffe) og et termometer (for at holde styr på vandets temperatur).

Pour over er en mere tidskrævende proces sammenlignet med mange andre måder at lave kaffe på, men fortalerne vurderer, at det er en fremragende bryggemetode til at fremhæve de mere subtile og komplekse smage i kaffebønnerne.

Men for at få det perfekte resultat skal man holde øje med en række ting før og under brygningen – f.eks. formalingsgraden, vægten af den malede kaffe, vandtemperaturen og hældeteknikken.

Og det er netop, hvad xBloom mener at gøre med sin nye kaffemaskine, hvor enhver kan få en perfekt kop filterbryg meget nemt ved at trykke på en knap.

Hvis man ønsker at bruge sine egne kaffebønner, kan man bruge den medfølgende app til at indstille alle parametre for brygningen.

Pour over eller espresso?

En stor forskel i forhold til espresso (som bruger tryk i stedet for tyngdekraft, når vandet passerer gennem kaffen) er, at forholdet mellem vand og kaffe i espresso er ca. 2:1 (dvs. du bruger dobbelt så meget vand som kaffe), mens det i pour over er ca. 15:1.

Denne forskel samt det faktum, at til en espresso presses vandet gennem kaffen i kort tid i stedet for at flyde gennem kaffen i længere tid, betyder, at espresso og pour over i virkeligheden er to sider af samme sag – hvilken du synes er bedst, er op til dig at afgøre …

Pris og tilgængelighed

xBloom-kaffemaskinen fås i dag i sort eller sølv i USA og Canada (110/120v) og koster 799 dollars. På firmaets hjemmeside står der, at den snart vil være tilgængelig på andre markeder.

På hjemmesiden kan man også købe – eller abonnere på – kaffekapsler, og der tilbydes i øjeblikket 19 forskellige varianter, som koster 13-20 dollars for otte kapsler (dvs. 1,6-2,5 dollars pr. kop).

Læs også LG lancerer dobbeltespresso-maskine til kapsler LG er på vej med espressomaskinen Duobo, som er verdens første med ekstraktionssystem til to kaffekapsler.
Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

Robotplæneklipper til budgetpris

Hurtig kombineret vaskemaskine/tørretumbler fra LG

Sikkert hjem med nyt sensorsystem fra Philips

0
Scroll to Top