TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nye Google Nest-kameraer

Google Nest Cam og Nest Doorbell i nye versioner uden kabel og abonnement.

forfatter
Publiceret 05/08/2021 - 15:00

En af de mest populære produktkategorier i det smarte hjem er sikkerhed. Nu kan du få mere sikkerhed, og den er blevet forbedret og mere strømlinet.

Google lancerer nemlig fire nye kameraer i sin Nest-serie. Der er tale om tre batteridrevne kameraer i form af Nest Cam, Nest Doorbell og Nest Cam with floodlight samt det kablede Nest Cam.

Den seneste generation af Nest-kameraer er trænet med 40 millioner billeder, hvilket skulle gøre kameraerne i stand til at genkende bestemte objekter og sende notifikationer til ejerens telefon, når det er nødvendigt. Men kun når det er nødvendigt.

De fleste af de nye Google-kameraer er trådløse og kan bruges uden abonnement. (Foto: Google)

For at begrænse falske alarmer yderligere kan man oprette zoner, hvor bestemte hændelser udløser en alarm. Som når mennesker, dyr eller køretøjer dukker op i kameraets synsfelt.

Googles ambition er at gøre det mere nemt og smidigt at sikre sit hjem. Samtidig ved vi, at mange bliver bombarderet med notifikationer, så det er væsentligt, at man kun modtager relevante alarmer,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google Danmark.

Læs også Se hvem der ringer på Nu behøver du ikke længere at spekulere på, hvem der står foran din dør.

Både Nest Cam og Nest Doorbell fungerer uden abonnement. Her er det muligt at se de seneste tre timers optagelser på enten mobile enheder eller for eksempel Nest Hub. Videoarkivet kan også udvides med et abonnement, som giver adgang til enten 30 eller 60 dages historik.

Billederne fra overvågnings- og dørkamera kan ses på en mobil eller på Nest Hub. (Foto: Google)

Ryger internetforbindelsen, kan samtlige nye modeller gemme én times optagelser lokalt – det svarer cirka til en uges aktivitet. Derudover kan de tre batteridrevne kameraer, Nest Doorbell, Nest Cam og Nest Cam with floodlight, også gemme deres optagelser i tilfælde af strømsvigt. Når enhederne igen har forbindelse, bliver optagelserne overført til skyen.

Nest Cam og Nest Doorbell byder langt hen ad vejen på mange af de samme funktioner, men rent teknisk adskiller de sig. Nest Cam har et 2 megapixel-kamera med et synsfelt på 130 grader, og så kan det optage i Full HD-opløsning med op til 30 fps.

Nest Doorbell har et 1,3 Mp-kamera og kan se i mørke. (Foto: Google)

Nest Doorbell har til sammenligning en 1,3 Mp-sensor, et synsfelt på 145 grader og kan optage med opløsning på 960 x 1280 pixel med op til 30 FPS. Begge kan desuden optage i mørke, men hvor Nest Doorbell kan fange objekter på op til tre meters afstand, så kan Nest Cam optage med helt op til 6,1 meters afstand.

Priser og tilgængelighed
Nest Cam (batteri) kommer på markedet den 24. august og koster 1.599 kroner.
Nest Doorbell kommer på markedet den 24. august og koster 1.499 kroner.
Nest Cam with floodlight kommer på markedet til september og koster 2.399 kroner.
Nest Cam (kablet) kommer på markedet senere i år, og prisen bliver 799 kroner.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Fremtiden er lys og smart Intelligente lyskilder er en af de vigtigste dele i det smarte hjem. Vi har testet smarte pærer og lamper fra seks producenter.
Smart-hjem: Bedre kaffe fra smarte maskiner Teknologi-interesserede kaffedrikkere bør afgjort overveje en smart kaffemaskine. Smart-kaffe er bedre kaffe!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend