Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye Google Nest-kameraer

Google Nest Cam og Nest Doorbell i nye versioner uden kabel og abonnement.

Skrevet af / 05/08/2021 - 15:00
Nye Google Nest-kameraer

En af de mest populære produktkategorier i det smarte hjem er sikkerhed. Nu kan du få mere sikkerhed, og den er blevet forbedret og mere strømlinet.

Google lancerer nemlig fire nye kameraer i sin Nest-serie. Der er tale om tre batteridrevne kameraer i form af Nest Cam, Nest Doorbell og Nest Cam with floodlight samt det kablede Nest Cam.

Den seneste generation af Nest-kameraer er trænet med 40 millioner billeder, hvilket skulle gøre kameraerne i stand til at genkende bestemte objekter og sende notifikationer til ejerens telefon, når det er nødvendigt. Men kun når det er nødvendigt.

De fleste af de nye Google-kameraer er trådløse og kan bruges uden abonnement. (Foto: Google)

For at begrænse falske alarmer yderligere kan man oprette zoner, hvor bestemte hændelser udløser en alarm. Som når mennesker, dyr eller køretøjer dukker op i kameraets synsfelt.

Googles ambition er at gøre det mere nemt og smidigt at sikre sit hjem. Samtidig ved vi, at mange bliver bombarderet med notifikationer, så det er væsentligt, at man kun modtager relevante alarmer,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google Danmark.

Læs også Se hvem der ringer på Nu behøver du ikke længere at spekulere på, hvem der står foran din dør.

Både Nest Cam og Nest Doorbell fungerer uden abonnement. Her er det muligt at se de seneste tre timers optagelser på enten mobile enheder eller for eksempel Nest Hub. Videoarkivet kan også udvides med et abonnement, som giver adgang til enten 30 eller 60 dages historik.

Billederne fra overvågnings- og dørkamera kan ses på en mobil eller på Nest Hub. (Foto: Google)

Ryger internetforbindelsen, kan samtlige nye modeller gemme én times optagelser lokalt – det svarer cirka til en uges aktivitet. Derudover kan de tre batteridrevne kameraer, Nest Doorbell, Nest Cam og Nest Cam with floodlight, også gemme deres optagelser i tilfælde af strømsvigt. Når enhederne igen har forbindelse, bliver optagelserne overført til skyen.

Nest Cam og Nest Doorbell byder langt hen ad vejen på mange af de samme funktioner, men rent teknisk adskiller de sig. Nest Cam har et 2 megapixel-kamera med et synsfelt på 130 grader, og så kan det optage i Full HD-opløsning med op til 30 fps.

Nest Doorbell har et 1,3 Mp-kamera og kan se i mørke. (Foto: Google)

Nest Doorbell har til sammenligning en 1,3 Mp-sensor, et synsfelt på 145 grader og kan optage med opløsning på 960 x 1280 pixel med op til 30 FPS. Begge kan desuden optage i mørke, men hvor Nest Doorbell kan fange objekter på op til tre meters afstand, så kan Nest Cam optage med helt op til 6,1 meters afstand.

Priser og tilgængelighed
Nest Cam (batteri) kommer på markedet den 24. august og koster 1.599 kroner.
Nest Doorbell kommer på markedet den 24. august og koster 1.499 kroner.
Nest Cam with floodlight kommer på markedet til september og koster 2.399 kroner.
Nest Cam (kablet) kommer på markedet senere i år, og prisen bliver 799 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

Samsungs nye AI-hvidevarer

To nye eksklusive kulsyremaskiner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top