Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Navimow I-Series lover smarte plæneklippere til lave priser

Segway klipper kablet og bruger hybridnavigation når robotklipperen skal finde vej i haven.

Skrevet af / 01/03/2024 - 15:25
Navimow I-Series lover smarte plæneklippere til lave priser

Som vi tidligere har rapporteret, er der kommet en ny I-serie af robotplæneklippere fra Segway. Den model, vi havde hørt om dengang, var Navimow i108, men ved den officielle lancering viste det sig, at der også kommer en endnu billigere Navimow i105-model. Nu begynder vi at tale om priser, der gør, at de, der tidligere har været interesserede, men syntes, det var lidt for dyrt, måske kan slå til.

Læs også Robotplæneklipper til budgetpris Robotplæneklipper med satellitstyret præcision til budgetvenlig pris.

Tidligere modeller har været designet til større haver på landet, og den større kapacitet koster penge. De nye modeller er designet til husejere i forstæderne med relativt små haver. Plæneklipperne er stort set identiske bortset fra kapaciteten, hvor i108 kan klare op til 800 kvadratmeter, mens i105 med sit mindre batteri skulle kunne klare 500 kvadratmeter græsplæne.

Der er en tydelig knap på toppen til at justere klippehøjden. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home).

Ud over den attraktive pris er nyheden i serien den intelligente hybridnavigation. Den supplerer GPS-navigationen med et AI-drevet kamera, der kan finde ud af, hvor den er, ved hjælp af visuelle landemærker. På den måde undgår man problemer, når plæneklipperen ikke har frit udsyn til satellitterne.

Automatisk genereret kort over haven. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Demonstrationen viste, hvordan man ikke engang behøver at køre plæneklipperen rundt manuelt for at kortlægge haven ved første brug. Du skal blot køre plæneklipperen hen til en langside af plænen og trykke på “auto”. Navimow-plæneklipperen kørte gladeligt en omgang rundt om automatisk og viste derefter et komplet kort. Det fungerer i hvert fald, når der er en klar visuel grænse mellem, hvor der skal klippes, og hvor der ikke skal klippes.

Plæneklipperen er vejrbestandig og har robuste drivhjul. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Takket være det intelligente kamera kan I-Series ifølge Segway genkende dobbelt så mange objekter som konkurrenterne og undgå dem, når den klipper. Så længe objektet, eller hullet for den sags skyld, har en kontrastfarve til græsset, burde plæneklipperen kunne identificere det som et fremmedlegeme.

Det, der ikke fremhæves så meget i markedsføringen, men som imponerede os meget, er, hvor stille den er. Den larmer ikke meget mere end en elektrisk tandbørste, hvilket enhver nabo sikkert vil sætte pris på.

Plæneklipperen kan også suppleres med tilbehør som en “garage”, der beskytter den under opladning, og et 4G-modul, hvis du ikke har Wi-Fi-dækning i hele haven.

Pris og tilgængelighed

Begge plæneklippere kan købes nu. Segway Navimow i105 kan købes i større byggemarkeder for 7.999 kroner. Navimow i108 koster 9.999 kroner og kan købes hos autoriserede forhandlere.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Læs også:

Segway Navimow H800E

Lydløs og terrængående

Segway Navimow med Vision Fence er (næsten) alt, hvad man kan ønske sig af en robotplæneklipper.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opkoblet sortiment fra Samsung

Miele præsenterer flere funktioner i sin app

Se hvordan du gør rent

Sikkerhedsløsning fra Yale

Nye robotter fra Ecovacs tager sig af vinduer og have

Foodprocessor med ikoner i stedet for drejeknap

Dreame lancerer første robotplæneklipper i Danmark

Den smarte lås indbygget i døren

iRobot videreudvikler sin bedst sælgende robotstøvsuger

Espresso med et snuptag

Samsungs nye AI-hvidevarer

To nye eksklusive kulsyremaskiner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top