Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Køkkentrends: Flerfunktionelle produkter i hjemmet

Nogle mennesker foretrækker rendyrkede produkter, der fokuserer på en enkelt opgave, mens andre kan lide, når et produkt kan udføre to eller flere opgaver uden at gå på kompromis med resultatet.

Skrevet af / 27/07/2023 - 10:00
Køkkentrends: Flerfunktionelle produkter i hjemmet

Da vi for ca. 100 år siden gik fra at bruge ild til opvarmning og is til afkøling til at bruge elektricitet, fik husholdningerne adgang til en række opfindelser, som forenklede og forbedrede hverdagen.

I begyndelsen blev der lanceret produkter med en enkelt funktion, såsom køleskabe, frysere og vaskemaskiner. Udviklingen fortsatte, produkterne blev forfinet og blev mere og mere effektive på alle tænkelige måder – og efterhånden dukkede kombinationsprodukter op, hvor man kombinerede køleskab og fryser til et køle-fryseskab og designede vaskemaskiner, der også fungerede som tørretumblere.

En stor fordel ved at have to eller flere funktioner i et enkelt produkt er naturligvis, at man sparer plads. Et aktuelt eksempel er induktionskomfurer med indbygget emhætte – et to-i-et-produkt, der giver nye muligheder inden for køkkendesign; her kan man f.eks. have hylder over kogepladen i stedet for en emhætte, og med en køkkenø slipper man for en emhætte, der kan blokere for udsynet.

Læs også Køkkentrends i fokus Tendensen er klar: Køkkenet smelter mere sammen med stuen, og et nøgleprodukt til den udvikling er kogepladen med integreret udsugning - en æstetisk præstation, især hvis kogepladen er placeret på en køkkenø.

To eller flere funktioner

For at kunne kaldes multifunktionelt må produktet have mere end to funktioner, og dem finder man også i komfursegmentet. Et eksempel er et nyligt lanceret 90 cm fritstående komfur med induktionskogeplade og integreret emhætte fra Bertazzoni.

Udover gul og orange fås Bertazzonis 3-i-1-komfur i rød, hvid, sort, kulfiber og rustfrit stål. Foto: Bertazzoni

Ovne er multi-taskere – nu også med Airfryer

Et populært produkt i de senere år er airfryeren, som gør det muligt at bruge meget mindre fedt end ved traditionel stegning og stadig få en sprød og knasende overflade. En anden fordel er, at Airfryer bruger cirka halvt så meget strøm som en almindelig ovn, hvilket nok har gjort en forskel med de seneste års elpriser. En ulempe er, at man får endnu et apparat i køkkenet, og at kapaciteten ikke er så stor som i en almindelig ovn, hvis man skal lave mad til mange mennesker på samme tid.

Hvad måske ikke alle ved, er, at der nu i et stykke tid har været ovne på markedet, som kan bruges som Airfryer (et eksempel er Electrolux, som sælger en Airfry-plade som tilbehør – den er inkluderet i nogle modeller), og i foråret lancerede både Bosch og Samsung nye ovne med indbygget Airfryer.

En Airfry-plade med hul i betyder bedre luftgennemstrømning, og en ovn med Airfry-funktion betyder, at blæseren cirkulerer varmen ved høj hastighed for at opnå det resultat, at maden bliver saftig indeni og sprød udenpå.

Moderne ovne er virkelig multifunktionelle produkter med traditionel varme, grill, varmluft, damp, pizza (der findes ovne, som kan nå meget højere temperaturer end de almindelige 250 grader celsius) og nu også Airfryer. Og modeller med de nyeste sensorer og termometre, indbyggede kameraer og app-styring kan i høj grad forenkle brugen.

Samsungs indbygningsovne fås med Airfry samt Dual Cook + Add Steam (hvilket betyder, at du kan dampe i halvdelen af ovnen, mens du kører varm luft i den anden halvdel, for eksempel) og Dual Cook Flex (hvilket betyder, at du kan åbne halvdelen af eller hele ovnlågen). Foto: Samsung

Til nostalgikere og/eller gadget-elskere

Til fans af retrodesign og sjove gadgets, er der en række multifunktionelle køkkenprodukter at vælge imellem, såsom Retro Pop-Up Hot Dog Toaster og Retro 3-in-1 Breakfast Station (fås i to forskellige størrelser) fra mærket Nostalgia.

Nostalgia har mange multifunktionelle retroprodukter i sortimentet, fx 3-i-1 Breakfast Station (turkis), Retro Pop-Up Hot Dog Toaster (rød) og Retro 3-i-1 Family Size Breakfast Station (gul). Foto: Nostalgia

Priser og tilgængelighed

Det nye Bertazzoni-komfur, som integrerer tre apparater i ét – et 90 cm fritstående komfur i Professional-serien med induktionskogeplade og integreret emhætte – er tilgængeligt fra midten af maj 2023 i de nordiske lande og koster 73.000 kroner i rustfrit stål og 75.000 kroner i andre farver.

Bosch Series 8 indbygningsovn med Airfry fås nu i en række forskellige designs med forskellige funktioner og koster fra 11.490 kroner.

Samsung 6 Series Bespoke indbygningsovn med Airfry er tilgængelig nu og koster 13.499 kroner.

Nostalgia-produkter er tilgængelige på virksomhedens hjemmeside. Retro 3-i-1 Breakfast Station koster 80 USD, Retro Pop-Up Hot Dog Toaster koster 40 USD og Retro 3-i-1 Family Size Breakfast Station koster 100 USD.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top