Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2023: Signify lancerer Philips Hue Secure

Den nye sikkerhedsløsning fra Philips Hue lover at passe på dit privatliv, bl.a. ved hjælp af end-to-end-kryptering.

Skrevet af / 31/08/2023 - 09:30
IFA 2023: Signify lancerer Philips Hue Secure

Philips Hue er for de fleste lig med brugervenlige smarte belysningsprodukter, men i dag går Signify, firmaet bag Philips Hue-varemærket, nye veje og lancerer to overvågningskameraer samt nye sikkerhedsfunktioner til Hue-app’en.

Philips Hue Secure kamera (som fås enten som batteridrevet eller med ledning) byder på 1080p video samt nattesyn og kan både bruges i hjemmet og udendørs. Begge kameraer kan f.eks. placeres udenfor med Secure kameraholder med jordspyd og kan tilsluttes Philips Hues eksisterende lavvoltsserie til udendørs brug.

Philips Hue Secure
Philips Hue Secure kameraerne fås i både sort og hvid. (Foto: Peter Gotschalk)

De to kameramodeller kræver en Philips Hue Bridge for at fungere, men er naturligvis integreret med alle eksisterende Philips Hue-produkter, som udover smart belysning også omfatter bevægelsessensorer. Det vil sige, at man øjeblikkeligt modtager bevægelsesnotifikationer på sin mobil, hvis enten kameraet eller en bevægelsessensor opdager ubudne gæster. Derefter kan man ikke blot aktivere tovejssamtale og tale med personen, som vi kender det fra mange andre overvågningskameraer. Man kan også bruge Philips Hue-lys f.eks. i stærke hvide eller røde farver til at afskrække uønskede personer.

Ved hjælp af kunstig intelligens er Philips Hue Secure i stand til at identificere og skelne imellem bl.a. kæledyr, biler, pakker og mennesker, men uanset har Philips Hue-kameraerne end-to-end-kryptering som standard, hvilket sikrer, at alle videoklip, snapshots og livevisning fra kameraet forbliver private. Alle AI-funktioner afvikles nemlig kun på selve kameraet og beskyttes dermed af krypteringen, lover producenten.

Geroge Yianni, Philips Hue Head of Technology. (Foto: Peter Gotschalk)

Signify bruger altså heller ikke brugernes videoer til at træne den kunstige intelligens, hvilket andre store producenter af overvågningskameraer er kommet i fedtefadet for at gøre.

Vi træner vores AI med videoindhold, som er indkøbt og skabt til træningsformål. Vi har slet ikke mulighed for at se brugernes indhold, for krypteringen af bl.a. videoer sker på kameraet, og krypteringsnøglerne sendes ikke med, når indholdet lagres i skyen,” forklarer George Yianni, Philips Hue’s Head of Technology, til L&B Home.

Men netop fordi en del af kameraets smarte funktioner er baseret på kunstig intelligens, der kontinuerligt skal trænes og optimeres, er de heller ikke gratis at bruge, selvom man allerede har købt og betalt for kameraet.

Nyt Sikkerhedscenter i Philips Hue-app’en

Først og fremmest har den kendte Philips Hue-app som nævnt fået et nyt sikkerhedscenter med nye funktioner. Men der kræves en Philips Hue-konto for at bruge funktionerne.

Vil man kunne gemme sin videohistorik i skyen i op til 30 eller 60 dage, skal man tegne abonnement på enten en Basic- eller en Plus-plan, og med betalingen låser man også op for funktioner som adgang til aktivitetszoner (der forhindrer et bestemt område i at sende notifikationer ved bevægelse, f.eks. trampolinen i baghaven) og registrering af, om en person, pakke, dyr eller køretøj udløste en given alarm.

Philips Hue Secure
Philips Hue Secure projektør med kamera er beregnet til udendørs brug og giver dig mulighed for at holde øje med baghaven, terrassen eller indkørslen, og når du udløser en lysalarm fra Philips Hue-app’en, oplyser projektøren straks et stort område i en hvilken som helst farve, såsom klar hvid eller endda rød. Denne model af Philips Hue Secure kameraet bliver først tilgængelig i første kvartal af 2024. (Foto: Signify)

Ved hjælp af Philips Hue-app’en kan man også tilpasse andre kameraindstillinger, f.eks. oprette Blackout-zoner, som gør visse områder af videofeedet private.

Pris og tilgængelighed

Begge Philips Hue Secure kameraer bliver tilgængelige i løbet af efteråret 2023. Kameraet med ledning kommer til at koste 1.499 kroner, mens det batteridrevne kamera skal koste 1.869 kroner.

Philips Hue Secure Basic plan med 30 dages videohistorik (tilgængelig i efteråret 2023) koster 29 kroner per kamera per måned eller 299 kroner per kamera per år. Plus-planen omfatter 60 dages historik og omfatter flere kameraer for enten 79 kroner per måned eller 749 kroner for et helt år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Scroll to Top