Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

IFA 2023: Samsung Food skal levere personlige opskrifter

Ny alt-i-en-app til søgning, lagring og deling af opskrifter, planlægning af måltider og madlavning.

Skrevet af / 31/08/2023 - 16:38
IFA 2023: Samsung Food skal levere personlige opskrifter

Samsung har fokus på det smarte hjem på årets store elektronikmesse i Berlin, IFA 2023. Firmaets SmartThings-økosystem har i skrivende stund 285 millioner registrerede brugere, og det er koreanernes erklærede mål, at brugerne skal få flere funktioner og tilslutningsmuligheder.

Ikke mindst i køkkenet, når det gælder madlavningen. Derfor har firmaet i dag lanceret app’en Samsung Food, som er en alt-i-en-app til bl.a. søgning, lagring og deling af opskrifter samt til planlægning af måltider og madlavning.

Samsung Food er tilgængelig på otte sprog i 104 lande, så man kan træffe de rette beslutninger om mad, velvære og madlavning, som det koreanske firma skriver i en pressemeddelelse.

Kort og godt indeholder Samsung Food mere end 160.000 madopskrifter, hvoraf langt de fleste er tilføjet af app’ens brugere. Opskrifterne er søgbare ud fra kriterier som ingredienser, måltidstype, forberedelsestid og ernæringsværdi, og app’en byder derudover på et stort antal brugergrupper (såsom ‘Let’s do Brunch’, ‘Chinese Cuisine’, ‘Vegan Friendly’, osv.), hvor brugerne deler nye opskrifter, kommentarer og billeder af mad.

Samsung Food
I slutningen af året vil Samsung Food ved hjælp af Food AI levere personlige opskrifter, der afspejler brugerens kostbehov, såsom at konvertere en opskrift til en vegansk version med blot et par klik, lover Samsung. (Foto: Peter Gotschalk)

Desuden byder app’en på en planlægningsfunktion, som lader dig vælge opskrifter til alle ugens dage og dernæst kan sammensætte en indkøbsseddel med alle de ingredienser, du har brug for til retterne.

Har man Samsung-produkter i sit køkken, kan Samsung Food sende den valgte opskrift f.eks. til din Bespoke ovn, der så kender den korrekte tid og temperatur til den netop den ret, du er ved at tilberede.

Screenshot_20230831_153737_Samsung Food Screenshot_20230831_153754_Samsung Food Screenshot_20230831_153805_Samsung Food Screenshot_20230831_153827_Samsung Food Screenshot_20230831_153838_Samsung Food Screenshot_20230831_153846_Samsung Food
<
>
Samsung Food. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Samsung Food er tilgængelig i dag både i Apples App Store, Google Play og naturligvis Samsung Galaxy Store, og senere på året vil der blive tilføjet op til flere AI-baserede smarte funktioner til app’en, lover Samsung.

Herunder mulighed for at tilpasse en eksisterende opskrift til sine personlige præferencer. Således vil man kunne vælge at gøre en ret vegansk eller sundere, og så tilpasser Samsung Food ingredienserne. I begyndelsen af 2024 vil man kunne bruge ‘Vision AI’ til at tage et billede af en bestemt madret og så få serveret en opskrift, så man kan tilberede netop den ret, som vises på billedet. På samme måde vil AI-teknologien også kunne gøre brug af fotos taget ved måltider for at kontrollere ernæringsoplysninger og genkende ingredienser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Scroll to Top