Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Sov godt til din egen musik

Smart Home er andet og mere end tyverialarmer og app-styrede pærer. Hvor mangfoldigt ser man i Las Vegas, hvor CES 2024-messen officielt åbner i dag.

Skrevet af / 09/01/2024 - 09:00
CES 2024: Sov godt til din egen musik

Allerede før messens start har man dog kunnet få smagsprøver på de mange nye ideer. På CES Unveiled fandt vi blandt andet disse.

Dit helt personlige soundtrack

MyWaves er resultatet af mange års søvn- og hjerneforskning. Produktet består af en scanner, der klæbes på panden, hvor den aflæser hjernebølger mens man sover. Bølgerne er lige så unikke som fingeraftryk, fortæller CEO Jean-Francois Destexhe fra myWaves. Hjernebølgerne omsættes til et musikalsk lydspor, der skulle give en langt bedre søvn. Det var af gode grunde ikke muligt at prøvesove apparatet på det travle messegulv, men lydsporet, beregnet over firmaets grundlæggers hjernebølger lød under alle omstændigheder behageligt.

Jean-Francois Destexhe fra myWaves. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Et mere praktisk forhold til søvn har de hos Motionsleep, der er en hovedpude med syv indbyggede airbags. Det handler ikke om falddrømme, men om snorken. Når Motionsleep-puden registrerer, at brugeren snorker, ændrer den på oppustningsgraden i puden, så man ændrer stilling til én, hvor man ikke snorker – og får dermed en bedre søvn.

Motionsleep er en hovedpude, der kan ændre brugeren sovestilling – og dermed forebygge snorken. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

I en helt anden afdeling af det smarte hjem finder vi Profile, der er den køkkenmaskine, som du måske aldrig havde tænkt over, at du havde brug for. Profile er en rygeovn til indendørs brug. Ovnen, der ligner en forvokset mikroovn, røger emner i ovnen, det være sig laks, kød eller salt, på gammeldags maner, altså ved hjælp af brændende savsmuld. Men den gør det uden at slippe røglugt ud. Røgen i ovnen filtreres væk, inden man får lov at åbne ovnlågen.

Det virkede sådan set fint. Men hvor mange vil give USD 1.000 og en halv meter køkkenbord for den fornøjelse?

(Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

I VR kan ingen høre dig skrige

Virtual Reality er en teknologi, der har været længe undervejs (faktisk skrev denne skribent om den virtuelle virkelighed allerede i 1990). Men måske er tiden ved at være moden?

På CES Unveiled mødte vi også japanske Shiftall, der laver udstyr til brug i den virtuelle virkelighed. Grejet ligner noget, man kunne vente at finde i afdelingen for avanceret voksenlegetøj, men er mere seriøst end som så. Som de forklarede, er boligerne i Japan små og naboerne tæt på. Men med deres støjdæmpende mikrofon kan man holde VR-møder uden at andre kan høre, hvad der bliver talt om.

Shiftall laver udstyr til VR-brug. “Mundkurven” er en støjdæmpende mikrofon, der gør det muligt at råbe i den virtuelle virkelighed uden at forstyrre naboerne i den konventionelle. (Foto. John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Endelig talte vi med Invoxia, der laver smart-ure til hunde. Eller til deres ejere, der kan følge med i vovsens daglige gøremål. Hvor langt går Fido? Og får den firbenede sovet godt? Det smarte hundehalsbånd, der også indeholder GPS, har fået navnet Minitailz. Vi vender tilbage med en test.

Invoxia Minitailz er et smartband til hunde, der nu også fås til små vovser. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

Robotplæneklipper til budgetpris

0
Scroll to Top