Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Aqara dør- og vinduessensor understøtter Thread og Matter

Nu begynder Aqara udrulningen af Matter-kompatible produkter, som skal erstatte gamle Zigbee-enheder.

Skrevet af / 07/07/2023 - 12:25
Aqara dør- og vinduessensor understøtter Thread og Matter

Smart Home-produkter, som ikke kan samarbejde med produkter fra andre leverandører, er dybest set Dumb Home-produkter. Med den nye fælles standard Matter er der endelig fundet en løsning på det, og nu begynder producenternes fremtids-produkter at finde vej ud på marknaden.

Aqara har et bredt udbud af sensorer, fjernbetjeninger och kameraer til det smarte hjem og er kendt for sine fornuftige priser på produkterne. Hidtil har produkterne været baseret på den relativt udbredte Zigbee-standard. Men allerede i 2021 tilkendegav Aqara, at de ville understøtte Matter, og i begyndelsen af 2022 informerede de om, at deres første Matter-produkter skulle komme i slutningen af samme år. I stedet fik vi at vide, at mange af de gamle produkter ville blive Matter-kompatible via en software-opdatering af virksomhedens smart home-hub.

Læs også Dit smarte hjem bliver nemmere med Matter Matter bygger bro mellem Smart Home-produkter, så de fungerer gnidningsfrit på tværs af de store platforme.

Men nu er det første “ægte” Matter-produkt endelig kommet, hvilket er en opgradering af virksomhedens dør- og vinduessensor. Den er ægte, fordi den bruger Thread-protokollen til at oprette et mesh-netværk med andre enheder.

Produktet er Door and Windows Sensor P2, en magnetbaseret sensor, som helt enkelt kan registrere, om vinduer og døre åbnes eller lukkes. Det er selvfølgelig rigtig godt til alarmsystemer, men kan også bruges til at aktivere scenarier i det intelligente hjem. For eksempel at tænde lyset i haven, når du åbner hoveddøren, når det er mørkt udenfor.

Foto: Aqara

Der er dog den hage ved det, at nogle af funktionerne kræver Aqaras såkaldte Border Router med Thread-understøttelse, Hub M3, samt en opdatering af app’en, så den understøtter Matter. Disse kommer først i begyndelsen af 2024.

Nogle af disse funktioner er en alarm, hvis nogen forsøger at fjerne sensoren, en justerbar følsomhed af den samt en programmerbar knap, der kan bruges til smart home-automatiseringer.

Pris og tilgængelighed

Aqara Door and Window Sensor P2 kan fås nu i virksomhedens Amazon-butik til 33 euro, samt hos udvalgte forhandlere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top