TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Renault 5 EV

Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.

forfatter
Publiceret 15/01/2021 - 12:54

Le Car kaldte de den i USA, landet, som ikke just er kendt for minibiler. Alligevel var den relativt populær i landet, der måler tankvolumen i gallons.

Men Renault 5 hørte egentlig bedre hjemme i små gader i Paris, hvor den korte minibil med en 800 ccm motor under panseret var let at stille fra sig.

Produktionen af den populære femmer begyndte i 1972 og sluttede i 1996 efter 23 millioner biler, hvoraf den allervildeste var den midtmotoriserede turbo-udgave, som i racingudgaven endte på hele 380 hk.

I går aftes genoplivede Renault femmeren som helektrisk minibil, men foreløbig viser billederne kun konceptbilen, for Renault mener, at den gule femmer, vi ser på billederne, ikke er helt færdig.

Renault-chefen Luca De Meo, siger dog, at de har planer om at få den i produktion, inden 2025. Under den gule skal vil Renault bruge drivlinjen fra Renault Zoe med en 50 kWt batteripakke og op til 136 hk.

Den elektriske femmer er en firedørs/femdørs minibil og vil sandsynligvis blive efterfølgeren til Zoe, som efter planen skal ud af produktion i 2024.

Renault 5 EV er ikke den eneste elbil fra Renault, der kommer relativt snart. Der er planer om syv nye elbiler inklusive femmeren inden 2025, og Luca De Meo udelukker ikke en Renault 4 EV ifølge Autocar UK.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Håber da virkelig den kommer i produktion, hvem husker ikk Renault 5 Turbo.

Det bliver super fedt har selv haft en Renault 5

Bluetooth sikrer dækkene Der findes en app til det: Hold øje med dæktrykket på cyklen digitalt.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Teslas vildbasser kan endelig bestilles De heldigste får deres Model S Plaid og Model X Plaid allerede før nytår.
Derfor købte jeg Tesla Tesla er ikke nødvendigvis den bedste bil. Men det er den, der opfylder mit behov.
Se de sidste billeder - og video - af Rolls-Royce Spectre Den første elektriske Rolls kommer i 2023. Kørekomforten skal minde om et flyvende tæppe!
Tjek Fords automatiske "laderobot" Ford tester en ny type automatisk ladestation, hvor du selv slipper for at fumle med ladekablet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend