Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon

OnePlus Nord 2 5G kommer med processor fra MediaTek.

Skrevet af / 23/07/2021 - 09:50
OnePlus lancerer ny mobil uden Snapdragon

Det er blot en god måneds tid siden, at OnePlus lancerede OnePlus Nord CE 5G, men hvis man troede, at den prisbillige mobil, der fokuserer på nøglefunktioner fra sidste års mellemklasse-succes, OnePlus Nord, ville blive OnePlus’ eneste Nord-model i 2021, kan man godt tro om igen.

I går har OnePlus nemlig løftet sløret for den direkte efterfølger til den første Nord-model. Navnet er OnePlus Nord 2, og den kinesiske producent siger selv, at de betragter den nye mobil som deres “flagship killer”, der skal kunne konkurrere med væsentligt dyrere modeller for så vidt angår de mest centrale funktioner som kamera, skærm og ydelse.

Og specielt derfor er det overraskende, at OnePlus Nord 2 i modsætning til alle hidtidige mobiler fra kineserne ikke kommer med en Snapdragon-processor fra Qualcomm, men i stedet med den såkaldte Dimensity 1200-AI processor fra MediaTek.

MediaTek stammer fra Taiwan, og firmaets processorer finder man oftest i mobiler i budgetklassen, f.eks. Nokia 2.4 og Samsung Galaxy A32, der begge koster under 2.000 kroner.

Men OnePlus forklarer, at samarbejdet med MediaTek om Dimensity 1200-AI har gjort det muligt at skræddersy en processor, der ved hjælp af nye AI-funktioner der forbedrer brugeroplevelsen på tværs af forskellige kernefunktioner, heriblandt fotografi, skærm og responstid.

Læs også Mere end varm luft? OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.

Det kan den kunstige intelligens

Funktionen AI Photo Enhancement kan genkende op til 22 forskellige billedscenarier og justerer automatisk farvetoner og kontraster, der sikrer den bedst mulige billedkvalitet – selv om natten og i andre situationer med begrænset lys, lover OnePlus bl.a. og fortsætter:

AI Video Enhancement-funktionen gør det muligt for brugere optage med live HDR-effekter i realtid under videooptagelser. Det AI-optimerede chipset anvender DOL-HDR teknologi til at sikre bedre billedkvalitet, justere billedet under optagelser samt forbedre farveskala og -nøjagtighed i videoer.

Og sidst men ikke mindst bruges AI Color Boost-teknologi til at konvertere standard dynamic range automatisk til high dynamic range. AI Resolution Boost forbedrer endvidere automatisk videoopløsning til HD-opløsing på tværs af sociale apps. Skærmen har også Smart Ambient Display, der anvender AI til dynamisk at justere skærmens lysstyrke baseret på lysforholdene omkring brugerne og det indhold, der vises på skærmen.

OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 er tilgængelig i to farver, nemlig Blue Haze og Gray Sierra. (Foto: OnePlus)

Kamera og skærm

Samarbejdet med MediaTek medvirker formentlig til at skære lidt af prisen, så der til gengæld kan blive råd til et bedre kamera, end forgængeren var udstyret med.

Således kommer OnePlus Nord 2 med en 50 Mp Sony IMX 766 kamerasensor med optisk billedstabilisering, og dertil kommer 119,7° 8 Mp ultravidvinkel og en 2 Mp mono-linse, der skal skabe mere skarphed i billederne.

På telefonens forside finder vi en 32 Mp IMX 615-sensor, der som en særlig funktion understøtter autofokus på op til fem ansigter. Det dobbelte frontkamera med ekstra ultravidvinkel, som OnePlus introducerede med den første Nord-model, må vi til gengæld sige farvel til.

OnePlus Nord 2
På telefonens forside finder vi en 32 Mp IMX 615-sensor, der som en særlig funktion understøtter autofokus på op til fem ansigter. (Foto: OnePlus)

Til gengæld har OnePlus Nord 2 fået præcis samme skærm som sin forgænger – 6,43″ Fluid AMOLED med FHD+ opløsning (2400 x 1080) og en opdateringsfrekvens på 90 Hz.

Skærmen er beskyttet af Gorilla Glass 5 og der understøttes en lysstyrke på op til 1.100 nits.

Øvrig konfiguration

OnePlus Nord 2 kommer naturligvis med 5G samt med Android 11 og OnePlus’ egen OxygenOS-brugerflade i version 11.3 – og firmaet lover, at mobilen vil blive opdateret i hvert fald til og med Android 13.

Batteriet er på 4500 mAh, og den nye mobil understøtter WarpCharge 65, der kan oplade mobilen fra 0 til 100% på under en halv time (samme batteri og opladningsteknologi, som man finder i topmodellen OnePlus 9 Pro). Dog understøtter OnePlus Nord 2 ikke trådløs opladning.

Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord 2 er tilgængelig nu i to farver (Blue Haze og Gray Sierra) og kan købes fra d. 28. juli hos Elgiganten, Proshop, Telia og 3. Den vil også kunne købes direkte via oneplus.com.

Mobilen kommer i to versioner med hhv. 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager (koster 3.299 kroner) og 12 GB RAM og 256 GB lager (3.899 kroner).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billigere Galaxy Watch

Huaweis efterfølger vender tilbage

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Scroll to Top