Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Se billederne fra U2’s åbningskoncert i Sphere

Las Vegas har fået en kuglerund og helt forrygende show- og koncertarena, som U2 fik æren af at indvie.

Skrevet af / 02/10/2023 - 19:26
Se billederne fra U2’s åbningskoncert i Sphere

Las Vegas, Nevada: Fredag den 29. september var den længe ventede åbningsaften for Sphere. Det var også datoen for U2’s første livekoncert siden 2019.

Den enorme LED-sfære er den største nye attraktion i Las Vegas i mange år, og det har kostet hele 2 milliarder dollars at bygge den.

Showet med titlen U2: UV / Achtung Baby indeholdt mange klassiske U2-sange og den helt dugfriske single Atomic City. Bono og The Edge gik på scenen foran et publikum på godt 18.000 tilskuere, og med Bram Van Den Berg som afløser for Larry Mullen Jr. på trommer.

Fra U2’s åbningskonsert i Sphere den 29. september. (Foto: U2.com)

Koncertanmeldelserne er gennemgående positive, og åbningsshowet betegnes som en succes. U2’s live-tække er allerede velkendt, men også det enorme lys- og lydshow i Sphere får mange rosende ord med på vejen.

Rolling Stone Magazine beskriver lyden som meget ren og klar, og milevidt fra den mudrede lyd, man ofte oplever ved stadionkoncerter.

The Sphere

Sphere har en kæmpe, sammenhængende LED-skærm på godt 14.800 kvadratmeter indvendigt, og bag lysdioderne sidder der 168.000 højttalere, som gør det muligt at skabe 360 graders surround sound, samtidig med at lydeffekter kan styres med stor præcision.

Sæderækkerne i Sphere giver også mulighed for 4D-effekter som vind, damp/tåge og jordskælvsrystelser, som vil blive taget i brug til andre attraktioner.

U2 spiller flere koncerter i Sphere i løbet af oktober, november og december 2023, og billetpriserne varierer fra 500 til godt 1500 US dollar.

Læs også Elvis vækkes til live KING SIZE har premiere I The Sphere denne weekend.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Det kribler i fingrene efter disse

Vi er de bedste - siger Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Scroll to Top