Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Xiaomi præsenterer vild 200W ‘HyperCharge’-teknologi

Kan oplade mobilbatteri på 4000 mAh på otte minutter. Den kinesiske producent har også fremvist 120W trådløs opladning.

Skrevet af / 31/05/2021 - 13:58
Xiaomi præsenterer vild 200W ‘HyperCharge’-teknologi

Kinesiske Xiaomi fortsætter med at flytte grænserne for hurtig opladning.

Allerede for et par år siden fremviste firmaet den såkaldte Super Charge Turbo-løsning, som kunne oplade en smartphone med 4000 mAh batteri på 17 minutter.

Men siden da har der været stille om hurtigopladning fra Xiaomi, der da heller ikke inkluderede 100W-teknologien i nogen af de nye modeller i dette års Mi 11-serie (selvom flagskibsmobilen Xiaomi Mi 11 Ultra dog kom med både 67W kablet og trådløs opladning). Kun sidste års Xiaomi Mi 10 Ultra er hidtil blev udstyret med 120W lynopladning.

200W HyperCharge

Nu skal der imidlertid andre boller på suppen, er der noget som tyder på. I hvert fald har Xiaomi for blot få timer siden præsenteret en ny opladningsteknologi ved navn ‘HyperCharge’, som kan oplade en Mi 11 med 4000 mAh batteri fra nul til 50% på blot tre minutter. En fuld opladning tager otte minutter. En demonstration kan du se i videoen herunder.

I samme ombæring har Xiaomi også lanceret en trådløs udgave af HyperCharge, som skal kunne oplade en mobil med 4000 mAh batteri på blot 15 minutter.

I skrivende stund vides ikke, hvornår – eller om overhovedet – Xiaomi planlægger at gøre den nye teknologi kommercielt tilgængelig i smartphones eller andre produkter.

Den kendsgerning, at dette års Mi 11 Ultra måtte nøjes med 67W opladning – en markant nedgradering fra sidste års Mi 10 Ultra med 120W opladning – kunne tyde på, at Xiaomi har svært ved at håndtere de ret åbenlyse udfordringer, hurtigopladningen giver i forhold til varmeudvikling og batteriets totale levetid.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Lyd & Billede
Scroll to Top