Windows 10

Den næste udgave af Windows kommer til dig automatisk og gratis med (e-) posten! Blandt de innovative features nævnes Start-knappens tilbagekomst.
Annonce
Annonce
forfatter

Vi har ved flere lejligheder skrevet om den kommende Windows 10. Og ud fra det, som vi selv har hørt, lyder det til at blive en af de bedste Windows-udgaver i årevis.

At den tilmed også for de fleste vil være gratis, gør selvsagt ikke interessen mindre. Denne mandag morgen er ejere af enheder med Windows 7 og 8.1 blevet hilst med et Windows-ikon i Systembakken nederst på skærmen. Når man klikker på det, bliver man mødt med beskeden om, at man kan reservere sin kopi af Windows 10, som kan modtages som download på lanceringsdagen.

windows_10_update1

Windows 10 lanceres globalt d. 29. juli. Det har Microosoft meldt ud her til morgen. Og de lover et både mere effektivt og sjovere styresystem, der skal funger på tværs af enheder. Der kommer i alt syv varianter af systemet.

Microsoft slår på, at Windows 10 vil være en velkendt oplevelse. Og i hvert fald én ting vil være mere velkendt end forgængeren nogensinde blev, da Start-knappen, er tilbage.

Annonce

Hvis man har en af de to foregående udgaver af Windows, er 10’eren en gratis opgradering.

Windows 10 er en ny generation af Windows, og vi har designet det til at gøre det både lettere og sjovere at få ting fra hånden,” fortæller Terry Myerson, som er Executive Vice President hos Microsoft, og fortsætter: “Med Windows 10 kan du beskytte dine personlige oplysninger, få højere grad af mobilitet på tværs af dine digitale enheder, og interagere på naturlig vis via tale, touch, skrift og hologrammer.”

windows_10_3
Start-knappen er tilbage i Windows 10.

Windows 10 bliver angiveligt noget mindre maskinkrævende, hvilket skulle kunne ses i kortere opstartstid og bedre batterilevetid. Samtidig er sikkerheden i Windows 10 yderligere forbedret med gratis malware-beskyttelse, og Microsoft lover gratis sikkerhedsopdateringer til pc og tablet i hele enhedens levetid.

Nu bliver det personligt!
Windows 10 tilpasser sig brugeren, og skulle give en mere personlig oplevelse, hvor computeren byder dig velkommen ved navn og lader dig logge på din pc eller tablet uden at skrive en adgangskode. Synet af dit ansigt er tilstrækkeligt, hvis enheden understøtter det. Hvilket jo nok som minimum vil kræve, at der er et webcam om bord.

Man kan styre Windows 10 på flere måder: tastatur, mus og touch, men også via stemmestyring, pen og gestikulering.

Annonce
windows_10_2
En af nyhederne er browseren Microsoft Edge, som giver mulighed for at skrive noter direkte på en hjemmeside og gemme eller dele hjemmesiden sammen med dine noter.

Den digitale assistent Cortana er også med. Desværre virker den ikke i Danmark endnu, og der meldes ikke noget om, hvornår vi også får adgang til den stenmmestyringen, som har vist sig også have talent for musikkonkurrencer.

Den samme Windows-oplevelse på alle enheder
Windows 10 er det første totale multiplatform-styrsystem, der lover samme brugeroplevelse på tværs af platforme. Det vil sige, at kernen i Windows 10 er den samme på tværs af pc, tablet, smartphone og Xbox.

Med Windows 10 introducerer Microsoft det såkaldte Continuum, som ændrer Windows-brugerfladen i takt med at der tilføjes eller fjernes udstyr. Tablet-brugerfladen skifter således til pc-udseende, når man tilkobler et tastatur. Med Windows Continuum kan man også mulighed bruge sin Windows-baserede telefon som en pc, hvis man tilslutter en ekstern skærm.

Har man en Xbox, får man nu også adgang til Xbox Live på sin pc og tablet. Man kan også streame spil direkte fra en Xbox One-konsol til en tablet eller pc med Windows 10.

Fra d. 29. juli kan man hente Windows 10 ved til sin pc eller Windows-tablet. Man kan reservere sin gratis kopi af Windows 10 allerede i dag. Hvilket man læse mere om på Windows-bloggen.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Poly vil sætte sig på markedet for professionel lyd & video til hjemmearbejde.
3:2-skærmen får 3.3K opløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-certificering.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Den nye, internationale streaming-tjeneste Paramount+ kommer snart til Norden. Nu er prisen (og noget af indholdet) klar.
Sony lancerer FX3 til håndholdt professionel video.
Med radar og 3D-teknologi får du fuld kontrol med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe på vores breddegrader.
Elektrostatiske hovedtelefoner fra Japanske Stax kan igen købes i Skandinavien.
Razer Kiyo Pro klarer både Zoom-møder om dagen og stemningslys i gamer-hulen.
Med lanceringen af Star kan Disney+ tilbyde 300 “nye” film- og serietitler – inklusive Die Hard og Big Sky.
Spotify meddeler, at de snart vil øge lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV får god plads og sætter sikkerheden i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs vil Sennheiser lave hørepropper, der er perfekt tilpasset brugerens ører.
ID.5 bliver en coupéversion af den elektriske familie-SUV ID.4.
Avancerede træningsfunktioner og bedre styr på præstationerne.
Ifølge Discogs er der blevet handlet 12 millioner vinylplader i 2020. Det er 40 procent mere end i 2019! CD-salget er øget tilsvarende.