Search
Generic filters

Vi har prøvet Motorola Razr

En af de mest ikoniske mobiltelefoner nogensinde er tilbage. Og nu har vi prøvet klaptelefonen med fleksibel skærm fra Motorola.

Motorola havde inviteret tech-journalister fra hele Europa til London for at prøve firmaets nye klapmobil med fleksibel skærm, som firmaet lancerede sidste uge. Selvfølgelig var Lyd & Billede på pletten.

Motorola havde inviteret mere end 100 journalister fra hele Europa til London for at se giraffen, den nye Motorola Razr. (Foto: Peter Gotschalk)

Vores første indtryk? Med Motorola Razr giver foldbare mobilskærme pludselig mening!

De hårde facts

På papiret er Motorola Razr i første omgang ret så undervældende. Især til prisen.

Den første Motorola Razr-klaptelefon (til højre) kom på markedet i 2004, og i de følgende år solgte den dengang amerikanske mobilproducent mere end 50 millioner eksemplarer af den ikoniske mobil. Nu er Motorola Razr tilbage. Denne gang med fleksibel skærm og Android (til venstre). (Foto: Peter Gotschalk)
Når skærmen på Motorola Razr er foldet ud, kan man ikke se med det blotte øje, at der er tale om en fleksibel mobilskærm. (Foto: Peter Gotschalk)

Klaptelefonen baseret på en “ren” udgave af Android 9 Pio, og der sidder en Snapdragon 710 octa-core processor bag den muslingeskalsinspirerede skærm. Desuden kommer Motorola Razr med 6 GB RAM og 128 GB indbygget lager.

Ligesom Samsung Galaxy Fold har Motorola Razr to skærme: Den store indvendige skærm, der foldes sammen, når mobilen lukkes, og en mindre udvendig skærm på forsiden af den sammenklappede telefon.

Den indvendige skærm af typen pOLED måler 6,2″ og har en opløsning på 2142 x 876 pixel, hvilket giver den samme 21:9 biograf-format som Sony Xperia 1 og Motorolas egen One Vision budgetmobil.

Den eksterne skærm måler 2,7″ og har en opløsning på 800 x 600 pixel.

Der er ikke gjort voldsomt meget ud af kameraet, der må nøjes med ét 16 MP f/1.7 objektiv. Frontkameraet er på 5 MP.

Motorola har desuden ingen indgange til eksterne kort. MicroSD-kort understøttes ikke, og det gør almindelige SIM-kort heller ikke. I stedet er man nødt til at bruge eSIM, som ikke understøttes lige godt af alle mobiloperatører!

Magien sidder i skærmen!

Motorola Razr skal købes med hjertet. Fordi den kan klappes sammen. Ellers giver det ingen mening med en pris på 12.999 kroner. (Foto: Peter Gotschalk)

Og så koster Motorola Razr i øvrigt 12.999 kroner uden abonnement!

Umiddelbart virker det helt vanvittigt. En mobil til samme pris som en iPhone 11 Pro Max, men med specifikationer som ikke er meget bedre end dem, som Motorola f.eks. selv tilbyder for mindre end 2.500 kroner med firmaets egen førnævnte Motorola One Vision???

Men det hele handler om skærmen.

På pressemødet i London skortede det ikke på stikpiller til Samsung, som jo kom noget så grusomt galt afsted med deres foldbare mobil, Samsung Galaxy Fold, der måtte tilbagekaldes lige før den kommercielle lancering på grund af problemer med den fleksible skærm.

“Vi sender ingen produkter på markedet, før vi er sikre på, at de virker,” sagde Motorola med et glimt i øjet og afslørede, at den den fleksible skærm på den nye Razr-mobil er udviklet i samarbejde mellem Motorolas egen udviklingsafdeling i Chicago og så ejerne Lenovos ingeniører.

Resultatet er blevet en fleksibel skærm, som man kan folde ud og klappe sammen uden at få den mindste fornemmelse af skrøbelighed. Og når Motorola Razr er foldet ud, kan man ikke hverken mærke eller se på skærmen, at den er fleksibel og bøjelig. I modsætning til vores oplevelse med Samsung Galaxy Fold, hvor der er en tydelig “fold” langs midten af skærmen på det sted, hvor den klappes sammen.

Klaptelefonen kan lukkes op og klappes sammen mange gange, siger Motorola. De ville ikke nævne noget specifikt tal på pressemødet, men garanterer, at både hængsel og skærm holder hele mobilens levetid! (Foto: Peter Gotschalk)

Men i modsætning til Samsung har Motorola ikke tænkt på specielle funktioner i forhold til produktivitet eller andre nye brugsscenarier for den foldbare skærm. Det hele handler om “klappet”. Altså den tilfredsstillelse det giver at kunne folde telefonen sammen på midten!

Dermed fylder den meget mindre i lommen, selvom skærmen er lige så stor som en normal mobilskærm, når den er foldet ud.

Når den er klappet sammen, fylder Motorola Razr naturligvis mindre end en almindelig smartphone. Og derfor passer den sågar i lommen på et par ret stramme jeans! (Foto: Peter Gotschalk)

På den måde taler Motorola Razr til hjertet snarere end til hjernen. For selvfølgelig er den alt for dyr i forhold til, hvad den reelt tilbyder. Men vi vurderer alligevel i al stilhed, at der nok skal være flere forbrugere, der har lyst til at betale ekstra for en klaptelefon med ægte smartphone-funktionalitet, end folk, der ønsker sig det hybridformat mellem en tablet og en smartphone, som Galaxy Fold tilbyder.

Sådan ser Motorola Razr ud på bagsiden, når den er klappet op. Øverst ser man den lille frontskærm samt hovedkameraet på 16 MP. (Foto: Peter Gotschalk)

Vi glæder os i hvert fald til at teste Motorola Razr. Det sker desværre først henimod slutningen af december.

Pris og tilgængelighed

Den nye Motorola Razr bliver tilgængelig i Danmark i et tæt samarbejde med Telia og salget starter den 24. januar.

Det vil være muligt at forudbestille Razr hos Telia allerede fra i dag. Vejledende udsalgspris er 12.999 kroner uden abonnement.

Specifikationer

Operativsystem: Android 9 Pie
Skærm: 6,2″ foldbar 21:9 pOLED, HD (2142 x 876) (primært), 2,7″ gOLED (800 x 600) (front)
Processor: 2,2 GHz Snapdragon 710 octa-core
Hukommelse: 6 GB RAM / 128 GB lager
Kameraer: 16 Mp f/1.7 (primært) / 5 Mp f/2.0 (front)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GPS, GLONASS
Mål og vægt: 172,6 x 72 x 6,9 mm (foldet ud), 94 x 72 x 14 mm (klappet sammen) / 205 g
Batteri: 2510 mAh, 15W TurboPower

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!

  Huawei P40 Pro+ (kamera)

  Vejl.pris 10000 kr Huawei først med 10x zoom i mobilen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Nu kan du downloade Disney+

  Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til
  download på en række forskellige platforme. Her finder du den!   
  Læs mere >>
  close-link