TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Varmekamera på mobilen

Med et varmekamera på mobilen er det let at tjekke de elektriske installationer for brandfare eller opdage kuldebroer.

forfatter
Publiceret 27/01/2015 - 10:13

Normalt er et såkaldt termokamera kostbart værktøj for professionelle, men med Therm-App kan man bruge mobilen som et termokamera. Varmesøgende kameraer bruges til mange forskellige opgaver. Store termokameraer kan bruges til at finde savnede personer, mens små termokameraer kan finde kuldelækager i huset, ophedning i det elektriske system og meget andet praktisk.

Kontroll-av-kretskort

Her er det for eksempel brugt til at tjekke varmeudviklingen på et kredskort. Selve kameraet er en lille sag, som man clipser på mobilen og kobler til USB-porten. Så starter man app’en og er klar til varmesøgning. Der medfølger to linser, en tele og en vidvinkel, og app’en registrerer varmeudslagene på stillbilleder og video.

App’en registrerer et termografibillede på 384 x 288 pixels, og den findes foreløbig udelukkende til Android-mobiler.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend