Mobiltilbehør

Med et varmekamera på mobilen er det let at tjekke de elektriske installationer for brandfare eller opdage kuldebroer.
forfatter

Normalt er et såkaldt termokamera kostbart værktøj for professionelle, men med Therm-App kan man bruge mobilen som et termokamera. Varmesøgende kameraer bruges til mange forskellige opgaver. Store termokameraer kan bruges til at finde savnede personer, mens små termokameraer kan finde kuldelækager i huset, ophedning i det elektriske system og meget andet praktisk.

Kontroll-av-kretskort

Her er det for eksempel brugt til at tjekke varmeudviklingen på et kredskort. Selve kameraet er en lille sag, som man clipser på mobilen og kobler til USB-porten. Så starter man app’en og er klar til varmesøgning. Der medfølger to linser, en tele og en vidvinkel, og app’en registrerer varmeudslagene på stillbilleder og video.

App’en registrerer et termografibillede på 384 x 288 pixels, og den findes foreløbig udelukkende til Android-mobiler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.