Mobil

Med Telia Sense får ældre biler wi-fi og fjernstyring med apps.
forfatter

I nye luksusbiler findes alt fra trådløst internet til mulighed for at kontrollere bilens status og låse den med mobilen. Med Telia Sense får du de samme muligheder i din ældre bil.

Foto: Telia
Foto: Telia

Den nye løsning består af en boks, du sætter ind i din bils OBD-port, der normalt anvendes på værksteder i synshallen. Enheden indeholder GPS, accelerometer, gyroskop, Wi-Fi og 4G-forbindelse med indbygget SIM-kort. Data fra bilen og boksen uploadet til en cloudtjeneste, som man kan få adgang til via app på mobiltelefon.

Foto: Telia
Foto: Telia

Telia Sense-tjenesten

  • Digitalt instrumentpanel med olietryk, benzinstabd og batteriopladning
  • Hvor bilen befinder sig
  • Alarm, hvis nogen forsøger at flytte bilen
  • Feedback på kørselsøkonomi
  • Kilometer og logfiler for lettere kørselsregnskab
  • Wi-fi til passagererne

Det er også muligt for eksterne partnere til at tilbyde tjenester. Det kan for eksempel være billigere bilforsikring, hvis tjenesten viser, at du kører sikkert.

Telia Sense lanceres i 2016, og kræver, at din bil har et OBD-stik, som har været standard i benzinbiler fra 2001 og dieselbiler fra og med 2004.

www.telia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.