TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

Telia gør din bil smart

Med Telia Sense får ældre biler wi-fi og fjernstyring med apps.

forfatter
Publiceret 20/11/2015 - 10:18

I nye luksusbiler findes alt fra trådløst internet til mulighed for at kontrollere bilens status og låse den med mobilen. Med Telia Sense får du de samme muligheder i din ældre bil.

Foto: Telia
Foto: Telia

Den nye løsning består af en boks, du sætter ind i din bils OBD-port, der normalt anvendes på værksteder i synshallen. Enheden indeholder GPS, accelerometer, gyroskop, Wi-Fi og 4G-forbindelse med indbygget SIM-kort. Data fra bilen og boksen uploadet til en cloudtjeneste, som man kan få adgang til via app på mobiltelefon.

Foto: Telia
Foto: Telia

Telia Sense-tjenesten

  • Digitalt instrumentpanel med olietryk, benzinstabd og batteriopladning
  • Hvor bilen befinder sig
  • Alarm, hvis nogen forsøger at flytte bilen
  • Feedback på kørselsøkonomi
  • Kilometer og logfiler for lettere kørselsregnskab
  • Wi-fi til passagererne

Det er også muligt for eksterne partnere til at tilbyde tjenester. Det kan for eksempel være billigere bilforsikring, hvis tjenesten viser, at du kører sikkert.

Telia Sense lanceres i 2016, og kræver, at din bil har et OBD-stik, som har været standard i benzinbiler fra 2001 og dieselbiler fra og med 2004.

www.telia.dk

Annonce
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede