Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony lancerer Xperia 1 V

Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.

Skrevet af / 11/05/2023 - 06:00
Sony lancerer Xperia 1 V

Sonys Xperia-mobiler handler først og fremmest om kameraet, og den nye Xperia 1 V kommer med tre objektiver: et 12 Mp 16 mm ultra-vidvinkel, et 52 Mp 24 mm vidvinkel og et 12 Mp teleobjektiv til ægte optisk zoom med en brændvidde på 85–125mm.

Den primære linse nyder godt af Sonys helt nye Exmor T for mobile-billedsensor, der skal være dobbelt så god som forgængeren ved svag belysning. Exmor T for mobile skal også kunne levere nærmest filmisk billedkvalitet, lover Sony, herunder blødere farver, mere naturlig hudfarve og mindre af den billedstøj, der har tendens til at opstå under mørke scener.

Læs også Samme succesopskrift som sidste år Sony Xperia 1 IV kommer ikke til at revolutionere mobilmarkedet. Men for nørderne og de semiprofessionelle er den nok det bedste smartphone-valg lige nu.

For de to andre linsers vedkommende gælder det, at billedsensoren ligesom hos sidste års model er Sonys Exmor RS for mobile, der har en læsehastighed på op til 120 fps. Dermed kan mobilen også i år bl.a. optage i 4K 120 fps med op til 5x slow motion-videooptagelser. Eye AF (autofokus) i realtid og sporing i realtid på alle tre objektiver understøttes også.

Xperia 1 V anvender kunstig intelligens til at analysere afstand, så kameraet kan fokusere på selv fjerne motiver, oplyser Sony endvidere. Som noget nyt kommer Xperia 1 V også med lynhurtig kontinuerlig serieoptagelse på op til 30 fps (billeder pr. sekund) med AF/AE-tracking. Man vil med andre ord ikke gå glip af nogen højdepunkter undervejs.

Sony Xperia 1 V
Telefonen kommer med en række pre-installerede farver såsom Creative Look samt en højtydende autofokus (AF) i realtid. Xperia 1 V kommer også med en række forudinstallerede farveindstillinger, som f.eks. Colourful Flowers og Clear Blue Sky – og ellers er det også muligt at vælge en blød, gennemsigtig finish. (Foto: Sony)

Også fokus på lyd

Derudover kommer Xperia 1 V nu også med en ny mikrofon, der er placeret tæt på bagkameraet, og som tager højde for og prioriterer stemmer. På den måde bliver indholdskreatørens stemme optaget tydeligt, selv på en travl udendørslokation, lover den japanske producent.

Sony Xperia 1 V er desuden udviklet med henblik på at levere en ren og autentisk lytteoplevelse, garanterer Sony. Derfor kommer telefonen også med lydegenskaber, der er udviklet i samspil med Sony Music Entertainment. Xperia 1 V er f.eks. udstyret med full-stage stereohøjttalere, der forbedrer lyden af bas og bastrommer.

Mobilen kommer endvidere med musikoptagelsesfunktionen, Music Pro, der gør det muligt at anvende telefonen til lydoptagelser på et professionelt niveau, takket være en unik cloud-baseret behandling af lyden.

Cloudbehandlingen fjerner bl.a. uønsket støj fra lydoptagelserne via en teknologi, der adskiller lydkilderne fra hinanden. Når man synger og samtidig spiller på enten en akustisk guitar eller et klaver, kan Music Pro f.eks. adskille vokal- og instrumentlydene og mixe dem i enhver balance.

Yderligere specifikationer

Sonys nye mobil kommer med Snapdragon 8 Gen 2-processor samt 5G og WiFi 6E. Den er desuden udstyret med 12 GB RAM, 256 GB indbygget lager (kan udvides med eksternt microSD-kort) og med et stort 5,000 mAh-batteri.

Sony Xperia 1 V

Bagsiden på Xperia 1 V har et funktionelt design og er skabt med et specialudviklet strukturglas, der i kombination med smalle slidser på siden giver et solidt og glidsikret greb, selv under længere optagelser, forsikrer Sony. (Foto: Sony)

OLED-skærmen er på 6,5″, har 4K-opløsning samt en opdateringsfrekvens på 120 Hz. Xperia 1 V er desuden IP65/68-certificeret og er udstyret med Gorilla Glass Victus 2 på både for- og bagside.

Sony Xperia 10 V

Udover flagskibsmodellen har Sony i dag også løftet sløret for Sony Xperia 10 V, der bl.a. kommer med et heftigt stort batteri, prisklassen taget i betragtning.

5000 mAh batterikapacitet kan den nye mellemklassemobil prale af, ligesom den også er IP65/68-certificeret og udstyret med Gorilla Glass Victus-skærm. Xperia 10 leveres endvidere med 6 GB RAM og 128 GB indbygget lager, der kan udvides med op til 1 TB ved hjælp af eksternt hukommelseskort.

Processoren er en Snapdragon 695 5G fra Qualcomm, mens OLED-skærmen måler 6,1″. Det tredobbelte objektivkamera kommer med ultravidvinkel-, vidvinkel- og teleobjektiv.

Pris og tilgængelighed

Fra og med d. 12. juni vil det være muligt at forudbestille den nye Sony Xperia 1 V, som lander i butikkerne senere i juni måned. Den vejledende salgspris vil være 9.999 kroner. Xperia 1 V er blevet lanceret i tre farver – Black, Khaki Green og Platinum Silver – og alle tre versioner bliver tilgængelige på det danske marked.

Sony Xperia 10 V
Xperia 10 V understøtter også e-SIM. Den nye mobil bliver tilgængelig i farverne lavendel, salvie grøn, hvid og sort. (Foto: Sony)

Xperia 10 V kommer til at koste 3.499 kroner, og den lander også i butikkerne i løbet af den kommende måned.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Klogere og stærkere - samme kamera

iPad Pro får to OLED-paneler

Ny iPad Air fås i to størrelser

Nothings designkonkurrence er afsluttet

Sov du over dig i morges? Apple indrømmer, at det var deres skyld!

Tag en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMD's egne mobiler

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Scroll to Top