TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony klar med monstermobil

Xperia Z bliver den første smartphone fra Sony med 5” skærm. Med 13 MP kamera og 4G/LTE giver den Samsungs Galaxy Note 2 kamp til stregen – og lidt til.

forfatter
Publiceret 08/01/2013 - 03:57

Sony står for en af de første mobil-overraskelser på dette års gadget-mekka i Las Vegas med lanceringen af den ”phablet”-agtige smartphone, Xperia Z. Der er tale om et rigtigt mobil-monster med 5” Full HD 1080p skærm (som Sony kalder Reality Display), 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core processor med 2 GB RAM, 13 MP kamera og 4G/LTE.

Sony bruger teknologi – BRAVIA Engine 2 – kendt fra firmaets prisbelønnede fladskærms-tv til at drive mobilskærmen, som altså er Full HD og dermed byder på en opløsning på hele 1920 x 1080 pixels.

Desuden er Xperia Z udstyret med en såkaldt Exmor RS CMOS, som blandt andet byder på noget så sjældent – i hvert fald på smartphones – som HDR video, hvilket skulle sikre knivskarpe video-optagelser uanset betingelserne, forsikrer Sony.

Xperia Z indeholder også det nye STAMINA batteri Mode, som kan forbedre standby-tiden med op til fire gange ved automatisk at lukke batterikrævende applikationer, når skærmen er slukket og starte dem, når skærmen tændes.

Telefonen er både støv- og vandafvisende, dog uden at være grim eller klodset af den grund. Faktisk er Xperia Z blot 7,9 mm tynd (målene er 139 x 71 x 7,9 mm), selvom den vejer flotte 146 gram.Den leveres med Android 4.1 Jelly Bean, men vil senere kunne opgraderes til version 4.2, lover Sony. Herudover loves det, at 4G/LTE-teknologien også kommer til at spille på de danske operatørers netværk.

Af hukommelse har den desværre kun 16 GB lager, som dog kan udvides med op til 32 GB via microSD-kort.

Prisen og en nøjagtig lanceringsdato kender vi endnu ikke, men du kan læse mere om Sony Xperia Z her.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend