TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony klar med monstermobil

Xperia Z bliver den første smartphone fra Sony med 5” skærm. Med 13 MP kamera og 4G/LTE giver den Samsungs Galaxy Note 2 kamp til stregen – og lidt til.

forfatter
Publiceret 08/01/2013 - 03:57

Sony står for en af de første mobil-overraskelser på dette års gadget-mekka i Las Vegas med lanceringen af den ”phablet”-agtige smartphone, Xperia Z. Der er tale om et rigtigt mobil-monster med 5” Full HD 1080p skærm (som Sony kalder Reality Display), 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core processor med 2 GB RAM, 13 MP kamera og 4G/LTE.

Sony bruger teknologi – BRAVIA Engine 2 – kendt fra firmaets prisbelønnede fladskærms-tv til at drive mobilskærmen, som altså er Full HD og dermed byder på en opløsning på hele 1920 x 1080 pixels.

Desuden er Xperia Z udstyret med en såkaldt Exmor RS CMOS, som blandt andet byder på noget så sjældent – i hvert fald på smartphones – som HDR video, hvilket skulle sikre knivskarpe video-optagelser uanset betingelserne, forsikrer Sony.

Xperia Z indeholder også det nye STAMINA batteri Mode, som kan forbedre standby-tiden med op til fire gange ved automatisk at lukke batterikrævende applikationer, når skærmen er slukket og starte dem, når skærmen tændes.

Telefonen er både støv- og vandafvisende, dog uden at være grim eller klodset af den grund. Faktisk er Xperia Z blot 7,9 mm tynd (målene er 139 x 71 x 7,9 mm), selvom den vejer flotte 146 gram.Den leveres med Android 4.1 Jelly Bean, men vil senere kunne opgraderes til version 4.2, lover Sony. Herudover loves det, at 4G/LTE-teknologien også kommer til at spille på de danske operatørers netværk.

Af hukommelse har den desværre kun 16 GB lager, som dog kan udvides med op til 32 GB via microSD-kort.

Prisen og en nøjagtig lanceringsdato kender vi endnu ikke, men du kan læse mere om Sony Xperia Z her.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Video: Nothing phone (1) afsløret ugevis før lancering Hands-on video viser innovativ ny brugerflade.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Eksklusivt fra Huawei For nylig skrev vi, at der var en ny generation af smart-produkter fra Huawei på vej. Nu er ventetiden ovre for et af dem – Watch GT3 Pro kan købes nu.
Der kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere udgaver af Samsungs folkemobil.
Sådan ser den ud! [OPDATERET] Måske for at undgå læk har Nothing selv "lækket" billede af firmaets kommende smartphone.
5G-mobil til under 2.000 kroner Motorola lancerer endnu en lavprismobil med 5G.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend