Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Snart kan Google Pixel-mobiler bruges som dashcams

Simplere dashcams får snart konkurrence - Google vil indbygge funktionen i sine Pixel-mobiler.

Skrevet af / 23/05/2023 - 14:15
Snart kan Google Pixel-mobiler bruges som dashcams

I app’en Personlig Sikkerhed på Googles Pixel-mobiler og udvalgte andre som Nothing Phone(1) finder man funktioner som f.eks. registrering af biluheld, SOS-alarm og Nødråb (deling med kontaktpersoner). Nu er en kommende funktion blevet lækket.

Tech-sitet 9to5google opsamler jævnligt opdateringer og søger i koden efter skjulte funktioner. Denne gang ser det ud til, at Google lidt for tidligt har frigivet en funktion, der ikke var klar. Det lykkedes sitet at aktivere funktionen.

Foto: 9to5google

Funktionen hedder Dashcam, det vil sige den type videokamera, man sætter i bilens forrude, hvor det optager alt, hvad der sker. Det er meget populært i lande, hvor der er meget forsikringssvindel og fremprovokerede ulykker.

Som forventet fungerer funktionen ved at filme med mobiltelefonens kamera og gemme optagelserne. Forskellen i forhold til blot at starte mobilens videokamera er, at Dashcam optager i baggrunden. Man kan altså stadig have sin navigation fremme på hele skærmen. Der er desuden smarte funktioner, som at optagelsen kan starte automatisk, når mobilen tilsluttes bilens Bluetooth, og stoppe, når den forsvinder.

Skærmbillede: 9to5google

Desuden vil lagerpladsen ikke blive fyldt med kedelige trafikvideoer, da Dashcam-funktionen automatisk sletter filmene efter tre dage. De burde heller ikke være alt for pladskrævende, da app’en anslår 30 megabyte pr. minut.

Tilbage står udfordringen med at montere mobilerne, så de ikke bliver til fare i trafikken, og om den i praksis er lige så nem at bruge som et rigtigt dashcam.

Kilde: 9to5google

Læs også:

Nextbase 612GW

Luksus-bilkamera

Med nem håndtering og rigtig god videokvalitet er Nextbase 612GW kongen af bilkameraer.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top