TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Smidig og mobil alt-i-en-pc fra Sony

Sony lover kompromisløs pc-oplevelse i et skærmformat, der ellers har været forbeholdt tablets og netbooks.

forfatter
Publiceret 22/01/2014 - 13:00

En tablet er nem og praktisk til mange opgaver, men der er stadig ting, der gøres lettere på en “rigtig” computer. Hvis man ikke kan vælge, om man skal købe en tablet eller en fuldblods-pc, mener Sony derfor, at svaret er “begge dele”.

Firmaets barsler nu med en computer, Vaio Fit 11A, der kan vende vrangen ud på sig selv, og bruges som laptop, tablet og filmfremviser, afhængigt af, hvordan man vender og drejer skærmen.

Står der noter eller tegnede skitser på menuen, kan skærmen vendes rundt, så computeren optræder som en (stor) tablet. Der medfølger en trykfølsom pen til at tegne og skrive på skærmen. Vaio Fit 11A kommer desuden med Adobe Photoshop Elements 12 præinstalleret, så du kan slå dine kreative evner løs.

SONY_VAIOFit11A_insitu_S_tabletmode
I tablet-mode kan man bladre i netnyhederne med fingeren eller den medfølgende pen, mens man nyder sin kaffe.

Skærmformatet er på beskedne 11,6 tommer, og tykkelsen er knap 2 cm på det tykkeste sted, så den fylder ikke meget i tasken. Det er den hidtil mindste model i Vaio Fit-serien, som alle har vendbar skærm.

SONY_VAIOFit11A_viewermode
Også når Vaio Fit bruges som fremviser, er der plads til kaffekoppen ved siden af 11,6″ skærmen.

Pris og tilgængelighed:

Den nye Vaio Fit 11A er tilgængelig fra februar 2014. Vejledende udsalgspris er 6.000 kroner.

FAKTA:

  • CPU: Intel Celeron N2920
  • Skærm: 11.6″ IPS, Full HD (1.920 x 1.080 punkter), 10-punkts multitouch
  • Grafik: Intel HD Graphics
  • Styresystem: Windows 8.1
  • Hukommelse: 4GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 128GB SSD, SD-kortplads
  • Trådløs: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Ind/udgange: USB 3.0 x 2, HDMI.
  • Indbygget HD-webkamera
  • Mål og vægt: 28,5 x 1,9 x 19,8 cm (BxHxD), 1,28kg (med batteri)
SONY_VAIOFit11A_5_S_tea
Varme drikke er, som det fremgår af billederne fra Sony, afgørende for brugen af computeren. Den kan dog både bruges anvendes sammen med te og kaffe.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
God startmodel Et smart-ur til børn, som også er en mobiltelefon. Skræddersyet til at passe til både børnenes og forældrenes behov.
Apple lancerer ny streaming-tjeneste Den nye tjeneste har fokus på klassisk musik.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
3D er tilbage! Selvom kalenderen viser 2023 og ikke 2010, forsøger kinesiske ZTE sig med en ny tablet med brillefri 3D-skærm.
Løbere får nu Amoled-teknologi Forerunner 265 og Forerunner 965 sportsurene - de nyeste modeller i Forerunner-serien - er designet af løbere, til løbere. Og nu ser det ud til, at løberne er sultne efter Amoled-teknologi.
Følg Lyd & Billede