TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Slut med roaminggebyrer

Et forslag fra EU-kommissionen vil sætte en stopper for teleoperatørernes høje priser for at bruge mobilen i udlandet.

forfatter
Publiceret 14/06/2013 - 18:26

Hvis man vil spare penge på sin ferierejse, skal man lade mobiltelefonen blive hjemme. Selvom det er blevet billigere at ringe med mobilen i udlandet, er det stadig langt dyrere end at bruge den hjemme i sit eget land. Især prisen for at bruge data i udlandet er stadig meget høj.

Men det skal være slut nu. Det har EU-kommissionen vedtaget. Der er tale om et forslag til et direktiv, der i givet fald ville skulle implementeres som lovgivning i alle EU-landene. I givet fald vil roaminggebyrerne være forsvundet i hele EU senest den 1. juli 2014.

Afskaffelsen af roaminggebyrerne en del af en pakke, der skal reformere telemarkedet i hele EU. Planen er at gøre alle 27 EU-lande til ét fælles telemarked. I USA findes der fire store teleoperatører, mens der i hele EU findes over 100, hvilket efter kommissionens opfattelse ikke kommer forbrugerne til gode, snarere tværtimod.

Operatørerne er nemlig for små til at investere tilstrækkeligt i ny infrastruktur. For at sætte tingene lidt i perspektiv, så er Afrika bedre dækket ind med 4G/LTE-netværk end Europa i øjeblikket, siger en kilde i Bruxelles til den britiske avis, The Telegraph, som bragte historien om forbudet mod roaminggebyrer i går.

Selvom mobiloperatørerne i første omgang vil miste omsætning på ikke at kunne taksere ekstra for udlændinges brug af deres mobilnetværk, vil de i sidste ende tjene flere penge, hvis roaminggebyrerne bliver afskaffet, mener EU-kommissionen. Det vil nemlig betyde, at forbrugerne vil bruge især data meget mere, end tilfældet er i dag – også på rejser. Og som en anden del af pakken skal det også være muligt for operatørerne at konkurrere om kunderne i alle 27 EU-lande.

Forbuddet mod roaminggebyrer skal kun gælde for EU-borgere. Turister, der besøger et EU-land fra for eksempel USA eller Asien vil stadig skulle betale for roaming.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend