TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

SE bliver Apples billigste mobil

Den nye iPhone SE får processoren fra 11 Pro og en 4,7 tommers skærm.

forfatter
Publiceret 15/04/2020 - 18:59

Rygterne har som sædvanlig verseret et stykke tid, men nu er Apples nye iPhone SE her endelig, og det blev ikke helt den mobil, vi forventede.

Den nye 2020-model af iPhone SE er som ventet større end den gamle. En meget større 4,7 tommers skærm giver en større telefon, og skærmen går ikke helt så langt ud i kanterne som på iPhone 11 Pro.

Designet med de lige kanter er erstattet af mere afrundede sider, som vi kender det fra iPhone 8, men Apple har været på lageret og hente hjernen fra iPhone 11 Pro og puttet den ind i SE-modellen.

(Foto: Apple)

A13 Bionic-processor

Processoren er nemlig den samme som i flagskibet, og Apple hævder, at den er op til 2,4 gange hurtigere end den gamle A9-processor og har fire gange hurtigere grafikydelse. SE-modellen er også hurtigere på mobilnettet og Wi-Fi, nemlig 6,5 gange hurtigere på mobilnet og 2,7 gange på Wi-Fi, ifølge Apple.

Desuden er den blevet vandtæt ned til en meter i op til 30 sekunder.

Retina HD-skærm

Den nye skærm på 4,7 tommer understøtter Dolby Vision og afspilning i HDR10. Den har også True Tone, der justerer skærmens hvidbalance efter omgivelserne. Opløsningen er 326 dpi, kontrastomfanget opgives til 1400:1, og lysstyrken er 625 nit, hvilket er godkendt for en mobil i denne klasse.

Kamera

Apple har ikke sat deres sejeste kamera i telefonen, men en vidvinkel på 12 megapixel med blænde f/1.8 burde være nok til det meste. Kameraet har bl.a. seks portrætindstillinger og den dybdeskarphedseffekt, der giver så fin bokeh. Det kan også optage 4K-video med op til 60 fps.

(Foto: Apple)

Pris og tilgængelighed

Den nye 2020-model af SE kommer i sort, hvid og den velkendte (PRODUCT)RED. Den vil være tilgængelig til forudbestilling fra på fredag og er i butikkerne den 24. april.

iPhone SE fås med 64, 128 eller 256 gigabyte lagerplads, og priserne starter på 3.699 kroner.

Fakta:
• A13 Bionic-processor med op til 4x hurtigere ydelse
• 4,7″ Retina HD-skærm med True Tone og P3-gamut
• Touch ID og haptisk touch
• IP67-certificeret vandtæt ned til 1 m i 30 min.
• 12 Mp f/1.8 kamera med optisk billedstabilisering
• True Tone-blitz
• 3x digital zoom
• 4K-video med 60, 25 og 24 fps
• 8K-stills fra 4K-video
• 1080p slo-mo med 120 fps
• Stereo-optagelse på video
• Oplader med USB-til-Lightning-stik
• 13 timers videoafspilning
• Dual SIM (nano-SIM og eSIM)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Den hurtigste mobil Asus ROG Phone 6 Pro er stor og dyr. Og den hurtigste mobil, vi har set.
Ny OnePlus-mobil præsenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 processor og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend